MODERNA BAJKA

Ova kuća izgleda nestvarno dobro

24.06.2013 u 09:28

  • +6

Kuća White Lodge

Izvor: Promo fotografije / Autor: dyergrimesarchitects.com

Bionic
Reading

Upadljivo moderna, kuća koja nosi naziv White Lodge nalazi se u ruralnom dijelu Engleske te na sasvim neuobičajen način kombinira klasične elemente seoskih domova s luksuznom funkcionalnošću

Kuća koja izvorno datira iz 1960. godine, a u prvotnom obliku bila je bungalov okružen prirodom i drvećem, nakon potpunog preuređenja postala je impozantni dom koji se prostire na 480 četvornih metara. Kuću okružuje zelenilo i idilična priroda, poseban dodatak je njezin neobičan i jedinstven oblik.

Za novi izgled ovog doma zaslužan je arhitektonski studio Dyer Grimes Architects, a sama kuća odvojena je u dvije etaže. Donja etaža gotovo je u potpunosti ostakljena, omogućujući divan pogled na bajkovitu prirodu, a posebnu čar daje i bazen te maštovite sjajne pločice sa odsjajem. Prvi kat, pak, zbog stupova i stakla djeluje kao da lebdi.

Osim vrlo zanimljivog izgleda i modernog dizajna, prilikom procesa planiranja u obzir se uzimala i sama održivost, pa tako ovo kućanstvo generira 20 posto potrebne energije korištenjem obnovljivih izvora energije pomoću solarnih kolektora na krovu, učinkovitog sustava odvodnje i toplinske pumpe.