PROLJETNI ADUT

Ova hit jakna iz ludih 70-ih vraća se u velikom stilu

06.04.2023 u 06:39

Bionic
Reading

Vrhunac popularnosti doživjela je u eri ludih 70-ih, a ove proljetne sezone jakna od brušene kože predstavlja jedan od ključnih trendova

U samoj završnici novog izdanja Tjedna mode u francuskoj prijestolnici jakna od brušene kože zapažena je na dvije utjecajne dame, na Emily Ratajkowski, koja se odlučila za model s potpisom brenda Courrège, i britanskoj ikoni stila Alexi Chung, koja se opredijelila za verziju s potpisom brenda Miu Miu.

Povratak jakne od brušene kože na modne piste

Kao što su prihvaćene na streetwear sceni, jakne od brušene kože izborile su se za mjesto na modnim pistama, u dizajnerskim kolekcijama za aktualnu sezonu, posebice na reviji Hermèsa, na kojoj su brojni noviteti isprekidani komadima od brušene kože, uključujući duge jakne koje su dovoljne same po sebi. Jakna od brušene kože primijećena je i kod Alberte Ferretti, a ona je odlučno napravila zaokret u svojoj ljetnoj kolekciji, predstavivši antilop kožu od glave do pete.

U koju jaknu od brušene kože uložiti ovog proljeća?

Da će jakne inspirirane modom 70-ih uvjerljivo dominirati proljetnom sezonom, dovoljno govori njihova bogata ponuda na policama trgovina. Minimalističke verzije ove retro jakne predlažu Acne Studios i Mango, izvezene cvijećem brend Rixo, motorističke verzije ba&sh i Sézane, s detaljem resica The Kooples, Stand Studio i Zadig & Voltaire, a nebeskoplavu varijantu brend Maje.

  • +7
Jakne od brušene kože Izvor: Promo fotografije / Autor: promo