MODNA INSPIRACIJA

Frizura koja nas vraća u djetinjstvo sad se nosi u tri cool varijante

26.12.2023 u 16:56

Bionic
Reading

Frizure koje uključuju pletenice ne nosimo samo ljeti, one su jednako cool i poželjne tijekom jeseni i zime

Praktične i lijepe neizbježan su trend kojem se rado vraćamo, a trendi pletenice nose se i ove sezone.

Ima li nešto što je toliko chic kako pletenice? Njihova praktičnost je itekako poznata, te su idealne i za nesnosne ljetne vrućine, ali i jesensko-zimske mjesece kad kosa često odbija poslušnost usljed nepovoljnih vremenskih uvjeta poput vjetra, vlage ili hladnoće… Dakako, pletenica u svim svojim varijantama idealna je i kao vrlo sofisticirana frizura za nadolazeće blagdane.

  • +118
Ulična moda u Zagrebu Izvor: Cropix / Autor: Josip Moler

Ukoliko i vi volite pletenice, evo koje će varijante biti najveći hit ove sezone:

Frizure s pletenicama za zimu 2023.: Ove su in

In su: Niske pletenice

Dok ljeti želimo kosu što dalje od vrata, zimi nam nimalo ne smeta ako je nisko spuštena. Naprotiv, uredne pletenice olakšavaju nošenje kapa ili šešira. Zato zimi 2023. radije nosimo frizure s pletenicama vrlo nisko smještene. Bez obzira na to imate li jednu ili dvije (da, opet su u modi simpatične pletenice kakve smo nosili kao djeca) riječ je o savršeno ispletenoj frizuri za duge zimske šetnje, izlazak s prijateljima na Advent, u restoran, na kavu…

In su: Pletenice koje uokviruju lice

Da, kada je riječ o pletenicama, 2023. je bila uglavnom vezana uz ukrašavanje s puno detalja u kosi. Zimi su idealne baš neodoljive prednje pletenice, odnosno dvije pletenice koje uokviruju lice. U kombinaciji s raspuštenom kosom koja je valovita ili nakovrčana, odmah imate jednostavnu i brzu blagdansku frizuru. Dakako, ova frizura s pletenicama također odlično pristaje uz punđu ili rep.

In su: Sitne pletenice

To je baš slatko! Ovakve su pletenice apsolutni must have, a zvijezde poput Dixie D'Amelio najbolji su dokaz da se sitne pletenice mogu nositi u bilo kojoj dobi. Elegantna verzija posebno je popularna jer izgledaju baš cool, osobito ako imate dugu kosu.