IMA LI POMOĆI?

Otkrivene tajne o nevjernim muškarcima

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 12.10.2011 08:48
  • Objavljeno 12.10.2011 u 08:00
nevjera preljub

nevjera preljub

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: tinkstock

Kao prvi razlog za nevjeru muškarca gotov uvijek se navodi da nije bio zadovoljan seksom u vezi. No bračni savjetnik Gary Neuman sakupio je svoja dugogodišnja iskustva i pokušao odgonetnuti koji su pravi razlozi preljuba

Za svoju knjigu 'The Truth About Cheating' Neuman je anketirao oko 200 muškaraca od kojih su neki bili nevjerni, a neki nisu. Razgovarao je s njima i rezultate stavio na jedno mjesto. Svoje zaključke ukratko je izložio za redbookmag.com

Oko 40 posto muškaraca partnericu vara s kolegicom na poslu.

Ona će ga hvaliti za poslovne uspjehe i isticati da i ona želi biti jednako uspješna. Zato je važno da kod kuće ima osjećaj da ga cijenite i neće trebati dodatnu pažnju.

Suprug često spominje kolegicu, više od ostalih kolega? To je signal da se možda nešto kuha. Je li vam prihvatljivo da samo njih dvoje rade do kasno zajedno, da idu na večere kako bi utvrdili posao ili putuju na kongrese? Ako on odgovara da je to samo posao, pitajte ga bi li mu smetalo da je situacija obrnuta.

Oko 12 posto muškaraca kaže da im je ljubavnica fizički ljepša od partnerice.

To bi značilo da nisu nevjerni jer misle da će seks biti bolji, već im u većini slučajeva nedostaje pažnje. S ljubavnicom osjeća povezanost, a seks je samo bonus, objašnjava Neuman. Ističe da poanta nije samo u odličnom seksu ili novim pozama, već u cijelom paketu. Kao što žena želi znati i osjećati da je voljena, želi i muškarac.

Preljub s drugom ženom odmah nakon upoznavanja napravilo je samo šest posto muškaraca.

Zapravo, oko 73 posto muškaraca ljubavnicu je poznavalo barem mjesec dana prije nego što su se upustili u seksualni odnos. Neuman upozorava da bi žene trebale primijetiti promjene kod kuće. Najčešći signali koji na to upućuju su sve češća izbivanja iz kuće, nezainteresiranost za seks, svađe i izbjegavanje vaših poziva. Ako se s nevjernim suprugom pokušate suočiti, možete očekivati da će sve zanijekati. Umjesto toga, možete mu reći da osjećate kako brak zapada u krizu i zamoliti ga da o tome razgovarate.

Oko 48 posto muškaraca vara ženu jer su emocionalno nezadovoljni

Thinkstock

Thinkstock

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock


Puno muškaraca ljubavnicu pronađe na poslu

Ovo istraživanje pokazuje da muškarci ne varaju jer žele bolji ili drukčiji seks niti misle da će dobiti više od druge žene. U prilog tome ide i podatak da je samo osam posto nevjernih muškaraca reklo da su varali jer su bili nezadovoljni seksom u vezi.

'Društvo prenosi misao da je svim muškarcima najvažniji seks', kaže Neuman i dodaje da se zaboravlja kako su i oni emocionalna bića te se jednako trude da veza ili brak uspije.

Oko 66 posto preljubnika osjeća krivicu zbog svojih postupaka

Ovo se možda kosi s osnovnim moralnim vrijednostima i teško je razumjeti otkud tolika krivnja kad je nevjeran. No 68 posto muškaraca koji varaju nije nikada mislilo da će se uplesti u takvo što. Ipak, krivnja očito nije dovoljna da bi muškarci prestali s aferama, jer su sposobni ignorirati osjećaje i baviti se njima poslije. I eto rezultata od 66 posto.
Neuman savjetuje da zbog toga žene moraju pratiti što se događa u braku, jer iako se suprug kune da nikada ne bi bio preljubnik - sutra je novi dan.

Sedamdeset i sedam posto nevjernih muškaraca ima prijatelja koji radi isto

Druženje s ljudima koji su nevjerni s vremenom nas može uvjeriti da to i nije tako strašno loše. Nakon nekog vremena osoba počinje misliti da je prijatelj inače sjajan i da se dogodilo spletom okolnosti te se i najboljima omakne.

Neuman piše da sumnju na prijatelja koji vara svoju ženu ne možete odmah projicirati na svog muža, a ne možete mu ni zabraniti da se druže. Njegov prijedlog je da probate utjecati na to kako i kada vrijeme provode zajedno. Umjesto da idu navečer u kafiće, neka se bave sportom ili nekim dnevnim aktivnostima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi