VIŠE NEMA NEPOZNANICA

Otkrivamo sve tajne testisa

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 05.11.2012 08:45
  • Objavljeno 05.11.2012 u 08:45
muškarac žena seks

muškarac žena seks

Izvor: Guliver/Thinkstock / Autor: Thinkstock

Južni dio muške anatomije nerijetko predstavlja pravi misterij za žene. Pa što se kod muškaraca 'tamo dolje' doista događa?

Ma koliko se smatrali dobrom ljubavnicom, poneke stvari vezane za muške testise sigurno su vam još uvijek potpuna nepoznanica. Nekoliko korisnih savjeta o tome kako ih treba milovati te kako i u kojim uvjetima se smanje ili pak dvostruko povećaju, daje ivillage.com

Kako natjerati 'dečke' da zaplešu od radosti
Tijekom predigre posebnu pažnju posvetite njegovim testisima, lagano ih ližite i milujte, no svakako isključite bilo kakvu upotrebu zubiju i noktiju. Osim toga, nisu svi muškarci jednako osjetljivi u području testisa, pa je dobro znati gdje su njegove granice.

Priuštite mu nezaboravan orgazam

Priuštite mu orgazam koji će teško moći zaboraviti stimulirajući mu međicu, dio dijamantnog oblika koji se nalazi na području između testisa i anusa. Koristite kažiprst, no ne i nokte, kako bi lagano pomicali međicu, na taj način ćete mu lagano masirati prostatu što će uzrokovati pravu eksploziju.

Zašto testisi vise izvan tijela?
Testisi vise izvan tijela jer je idealna temperatura za proizvodnju sperme jedan do dva stupnja niža od uobičajene tjelesne temperature. Kada im je hladno, testisi se privijaju bliže tijelu, a u toplijim uvjetima su izraženiji te niže vise.

Testisi su odgovorni za bebe i neprimjereno ponašanje
Testisi imaju dvije funkcije: proizvodnju sperme i stvaranje testosterona. Ovisno o tome kolika je razina testosterona, količina tog hormona odgovorna je za mačo obilježja muškaraca poput mišićne mase, dlaka na licu te onih, često, nedoličnih komentara.

Testisi otkrivaju kada će doživjeti orgazam
Neposredno prije ejakulacije testisi se podižu, a u trenutku ejakulacije ostvaruju izravan kontakt s tijelom. Zanimljiv je podatak da se kod čak 85 posto muškaraca desni testis diže prije lijevoga.

Za vrijeme seksa testisi se mogu dvostruko povećati

Ako je vaš partner upravo doživio tako dobar seks da se ne može sjetiti ni vlastitog imena, tada su velike šanse da su se njegovi testisi povećali za 50 posto. Naime, seksualno uzbuđenje testise ispuni krvlju, pa valja zapamtiti – što je veće zadovoljstvo, to su i testisi veći.

Što se zapravo događa u 'vreći'
Unutar skrotuma zapravo se nalaze dvije prave lopte, odnosno testisi, koji su oblika i veličine maslina. Na stražnjoj strani svakog testisa je epididimis, zamotana cijev koja prikuplja i pohranjuje, sazrijeva i prenosi spermu u trenutku ejakulacije.

Koliko su testisi osjetljivi?
Testisi nemaju zaštitu mišića i kostiju koju većina organa ima, stoga su u vrlo osjetljivom položaju. Jaki i dulji stisak testisa može čak uzrokovati i nesvjesticu, a jaki udarac može uzrokovati sterilitet. Iako za vrijeme seksa vole dodire, ipak pripazite i rukujte nježno njima.

Plavi testisi nisu izmišljotina
Kada je muškarac dulje vremena seksualno uzbuđen, no ne doživi orgazam, vrlo lako se može zgrčiti zbog silne nakupljene tekućine. Taj neugodni osjećaj izazvat će plavu boju testisa zbog oteknutih vena. Bol će otkloniti orgazam, no isto tako i običan hladan tuš.

Testisi nisu simetrični
Muškarci često imaju potpuno asimetrične testise, tako da nije rijetkost da jedan više visi ili je jedan veći. Zanimljiv podatak jest da će lijevi testis u većem brojem slučajeva biti veći ili će, pak, niže visjeti unutar skrotuma.

Dovoljan je samo jedan testis

Muškarac može oploditi ženu i sa samo jednim testisom. Jedan zdravi testis može proizvesti dovoljnu količinu sperme potrebnu za oplodnju, ali i dovoljnu količinu testosterona da vam redovito ide na živce.

Testisi su osjetljiviji od penisa

Penis ima više živčanih završetaka, no testisi imaju više receptora boli. Stoga testise nikada nemojte zgrabiti onako kako to radite s penisom.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi