DIZAJNEROVE MUZE

Otkačena izdanja slavnih ljepotica

06.10.2016 u 11:31

Bionic
Reading

U posljednjem danu pariškog Tjedna mode pred okupljenim mnoštvom u prvim redovima novu kolekciju predstavila je luksuzna modna kuća Louis Vuitton na čelu s dizajnerom Nicolasom Ghesquiereom

Priliku da pogledaju novu, ali i posljednju kolekciju Nicolasa Ghesquierea za modnu kuću Louis Vuitton iskoristile su brojne holivudske zvijezde koje su reviju iz prvih redova pratila u krpicama s potpisom ove luksuzne kuće.

Za razliku od brojnih poznatih koje su se na reviji pojavile u ljetnim krpicama, oskarovka Alicia Vikander kao zaštitno lice Louisa Vuittona pojavila se u klasičnim monokromatskim komadima poput bijele bluze i crnih hlača cigareta-kroja – kombinaciji koju je začinila upečatljivom crnom jaknom s predimenzioniranim gumbima i lakiranim čizmama.

Nakon što su revije Louisa Vuittona standardno predstavljane u prostorijama luksuzne kuće, dizajner Nicolas Ghesquiere ovaj se put odlučio za pariški trg Vendome na koji su stizale slavne gošće revije.

Nova kolekcija luksuzne modne kuće za sezonu proljeće/ljeto odisala je duhom 80-ih, kao većina dosad predstavljenih kolekcija na pariškom Tjednu mode. Inspiracija 80-ima bila je najuočljivija po pitanju krojeva sakoa i jakna s proširenim ramenima u kombinaciji s uskim hlačama. Osim detalja širokih ramena, modne 80-e iščitavale su se i na komadima od prozirnih tkanina i tamnoplave čipke.

Kao što se moglo očekivati od modne kuće Louis Vuitton, vladara u svijetu luksuznih modnih dodataka, kolekcija je vrvjela novim neodoljivim torbama.