najnovija dječja izdanja

Osvojite popularnu glazbenu slikovnicu 'Orkestar priča priču - Labuđe jezero' i odličan priručnik 'Akademija za znanstvenike'

  • Autor: Promo
  • Zadnja izmjena 30.10.2019 09:09
  • Objavljeno 23.10.2019 u 11:25
tportal

Izvor: Školska knjiga / Autor: Promo

Najkvalitetniji autori, inovativna djela i vrhunski prijevodi u najnovijim dječjim izdanjima Školske knjige

Promišljenom nakladničkom strategijom želimo pomoći djeci da čitanje počnu doživljavati kao radost, istraživanje i zabavu, a ne kao muku, napominje urednica mr. sc. Emica Calogjera Rogić

Uoči ovogodišnjeg Interlibera Školska knjiga je objavila pregršt novih naslova među kojima su nagrađivana i inovativna djela najkvalitetnijih domaćih i stranih autora, slikovnice s integriranim ulomcima klasične glazbe te interaktivne 3D knjige dopunjene digitalnom animacijom. Uz izvrsno ilustriranu grčku mitologiju, tu su zanimljivi priručnici za znanstvenike i astronaute, knjige enciklopedijskog tipa te slikovnice koje upozoravaju na globalne ekološke probleme.

Stručnjaci savjetuju da djeci čitamo svakog dana od njihove najranije dobi te da ih potičemo na izražavanje vlastitim riječima. Čitanje pozitivno utječe na emocionalni, socijalni i intelektualni razvoj. Zahvaljujući čitanju, djeca prepoznaju svoje i tuđe osjećaje, uče suosjećati i izražavati kritičko mišljenje te dobivaju mogućnost stasati u mudre, obrazovane i odgovorne ljude koji su sposobni sudjelovati u pozitivnim društvenim promjenama.

'Odgojit ćemo čitatelje jedino ako odabir djela i metode poučavanja pridonesu tomu da djeca počnu doživljavati čitanje kao radost, istraživanje i zabavu, a ne kao muku. Biti kompetentan čitatelj preduvjet je za uspjeh u obrazovanju, a prvi je korak u tome zaljubiti se u čitanje', napominje urednica u Školskoj knjizi mr. sc. Emica Calogjera Rogić, članica Povjerenstva koje je izradilo prijedlog Nacionalne strategije poticanja čitanja.

Nakladnički program posvećen djeci pomno je smišljen dio cjelokupnoga izdavačkog programa Školske knjige. Promišljeno odabrani naslovi najuglednijih svjetskih i domaćih autora, nagrade za najbolje ilustracije ili za najbolje tekstove te vrhunski prijevodi i briga za jezik jamče djeci, roditeljima, odgojiteljima i učiteljima da su odabrane knjige pouzdani i provjereni izvori na zajedničkom putovanju u svijet priča, umjetnosti, znanosti i tehnologije te održiva razvoja.

tportal

Izvor: Školska knjiga / Autor: Promo

Popularne glazbene slikovnice Orkestar priča priču - Labuđe jezero i Orkestar priča priču -Trnoružica uvode djecu u čudesan svijet glazbe Petra Iljiča Čajkovskog i uče ih kako slušati glazbu. Povijest slika za djecu donosi priču o umjetnosti u obliku razgovora jednog od najvećih suvremenih umjetnika Davida Hockneyja i publicista Martina Gayforda koji o vizualnim umjetnostima govore jednostavno i jasno. Povijest slika za djecu osvojila je posebnu nagradu Novi horizonti žirija BOLOGNA RAGAZZI AWARD 2019. koja se dodjeljuje knjigama s inovativnim pristupom temi.

tportal

Izvor: Školska knjiga / Autor: Promo

Grčki mitovi u temeljima su zapadne civilizacije i vječni su izvor umjetničkih interpretacija, a frazemi Sizifov posao, Ahilova peta, trojanski konj i mnogi drugi dio su našega svakidašnjeg govora. Za učinkovito upoznavanje s grčkom mitologijom u pretprodaji je Mitologija – enciklopedija starogrčkih bogova, smrtnika i čudovišta koja donosi pedeset najuzbudljivijih likova grčke mitologije uz živopisne ilustracije izvanredno nadarene Victorije Topping i tekstove dr. Stephena Kershawa.

tportal

Izvor: Školska knjiga / Autor: Promo

Alarmantni izvještaji UN-a o stanju našeg planeta potiču ekologe diljem svijeta na mnogobrojne ekološke akcije. O jednoj od najvažnijih tema na globalnoj razini govori slikovnica More koja predivno ilustriranim pričama o biljnom i životinjskom vodenom svijetu budi svijest djece o potrebi očuvanja okoliša i važnosti djelovanja svake osobe. Slikovnicu je napisala britanska zoologinja, poznata televizijska i radijska voditeljica Miranda Krestovnikoff, a ilustrirala nagrađivana ilustratorica i kaligrafkinja Jill Calder.

tportal

Izvor: Školska knjiga / Autor: Promo

Neke su stvari, poput egipatske velike piramide, toliko velike da ih je teško predočiti. Neke su stvari tako male da ih ne možemo vidjeti golim okom, nego se moramo poslužiti povećalom. Velika knjiga usporedbi jedinstvena je knjiga prepuna nevjerojatnih činjenica o svijetu u kojemu živimo. Od najmanjeg do najvećeg, od sporog do brzog, od visokog do niskog – u ovoj ćete knjizi naći stotine zapanjujućih usporedaba. Nikad više na svijet nećete gledati istim očima.

tportal

Izvor: Školska knjiga / Autor: Promo

Djeci zainteresiranoj za STEM područje (znanost, tehnologija, inženjerstvo i matematika) namijenjena su, među ostalim, dva zanimljiva naslova ispunjena mnogim aktivnostima, zagonetkama, igrama i naljepnicama. U Akademiji za znanstvenike, odličnom priručniku za buduće biologe, znatiželjne kemičare i ljubitelje fizike, djeca aktivno uče o poznatim znanstvenicima, zapisuju vlastite otkucaje srca, računaju kolika bi bila njihova dob na Marsu, provode kemijske pokuse i još mnogo toga. Čitajući Akademiju za astronaute, djeca mogu naučiti vještine koje posjeduju pravi astronauti, mogu otkriti kako astronauti lete svemirskim letjelicama te kako u svemiru hodaju, uzgajaju vlastitu hranu i provode pokuse.

tportal

Izvor: Školska knjiga / Autor: Promo

Za mlade koji najbolje usvajaju znanje uz dodatne digitalne sadržaje u pretprodaji je savršen spoj tiskane knjige i digitalne animacije – knjige Roboti, Mozak i Borbe dinosaura. Koncept proširene stvarnosti tvrtke Digital Magic koja obogaćuje knjige u toj seriji osvojio je posebnu nagradu žirija BOLOGNA RAGAZZI DIGITAL AWARDS 2018. Uz svaku knjigu pripremljena je i besplatna aplikacija s pomoću koje možete oživiti humanoidnog robota, snimiti fotografiju vlastita mozga ili odmjeriti snage u borbi dinosaura s prijateljima!

tportal

Izvor: Školska knjiga / Autor: Promo

Svi naslovi prate razvoj i interese djece prema njihovoj dobi (od 0 do 12 godina), a posvećeni su raznolikim temama iz umjetnosti i znanosti, podjednako važnima za cjelovit razvoj djeteta. U knjižarama Školske knjige do kraja mjeseca vrijedi specijalna ponuda dječjih izdanja. Detaljnije informacije možete pronaći u katalogu: https://shop.skolskaknjiga.hr/djecja-akcija/djecja-akcija-katalog.

Čitateljima tportala darujemo jedan primjerak popularne glazbene slikovnice 'Orkestar priča priču - Labuđe jezero' i jedan primjerak priručnika 'Akademija za znanstvenike'. Dobitnici su Marica Parać ('Orkestar priča priču - Labuđe jezero') i Maja Dujić ('Akademija za znanstvenike').

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!