NAGRADNJAČE

Osvojite avanturu u Escape Roomu Teslino nasljeđe

08.07.2016 u 11:31

Bionic
Reading

Kišni su dani ili je prevruće. Ispali smo s Eura, ničeg uzbudljivog nema na vidiku… Vjerojatno zato što previše visiš na internetu. Prava zabava čeka te u Petrinjskoj 7, u novotvorenom ExitGames escape roomu u kojem se nalaze dvije avanture posvećene najintrigantnijim domaćim temama 20. stoljeća

Teslino nasljeđe i Grofica iz Petrinjske ulice sobe su opremljene originalnim scenografijama zahvaljujući kojima ćeš otputovati u prošlost i doživjeti atmosferu nekih drugih vremena. U njima ćete ti i tvoje društvo provesti 60 minuta unutar kojih promišljajući i otkrivajući tragove morate spasiti svijet, odnosno smjestiti opasnog ubojicu iza rešetaka.

Svaka avantura nudi nevjerojatnu dozu adrenalina i dobrog provoda, a pri tom razvija i kognitivne vještine te potiče timski rad i kreativnost. Ovaj jedinstveni koncept do najsitnijeg su detalja osmislili izradili mladi zagrebački escape room entuzijasti i sami ljubitelji rješavanja zagonetki, dekodiranja i logičkih mozgalica.

Strastvenim gejmerima trebalo je godinu dana da materijaliziraju ove dvije priče u kojima ste ti i tvoja ekipa od najviše šest članova glavni junaci. Brojne prepreke u sobama samo se naizgled čine takvima, jer se mnoštvo tragova krije u atraktivnom okruženju punom čudnih naprava, zanimljivih mehanizama te svjetala svih boja i oblika. Ukoliko imate dovoljno hrabrosti, dođite u Petrinjsku 7 i zakucajte na vrata iza kojih ne znate što se krije.

ExitGames sto posto je domaći proizvod, od ideje do izvedbe. Za razliku od drugih escape roomova u cijelosti je osmišljen u Hrvatskoj te na zabavan i edukativan način upoznaje sudionike sa zanimljivim povijesnim osobama i događajima. U obje avanture, Teslino nasljeđe i Grofica iz Petrinjske ulice, mogu uživati i stranci budući da su prilagođene igranju na engleskom jeziku. Bitno je napomenuti i da sobe ni u jednom trenutku nisu zaključane te da su ugodno klimatizirane, što je posebno važno za igrače koji se odluče opustiti u ove vruće ljetne dane.

Cijena igranja jedne avature je 350 kuna za grupu od dva do šest članova, a svoj termin možete rezervirati već sada na www.exitgames.hr ili na 091 536 7376.

10. srpnja obilježava se 160. rođendan Nikole Tesle. Jedan od najvećih umova u ljudskoj povijesti višestruko je zadužio čovječanstvo, a mnoge kontroverze još uvijek prate njegov lik i djelo. Stoga je ova velika obljetnica važan događaj za hrvatsku, ali i svjetsku javnost te prilika da se još jednom podsjetimo na Teslin značaj, ali i da na potpuno nov način upoznamo njegovu ostavštinu.

Zahvaljujući ExitGamesu iz Petrinjske 7, u sklopu kojeg se nalazi i avantura Teslino nasljeđe, uđite u laboratorij genija iz Smiljana i spasite svijet! Bogata scenografija pomiješana je s posebno projektiranim i izrađenim zagonetkama kako bi što bolje dočarale svijet u kojem je živio i radio.

U povodu 160. rođendana Nikole Tesle ExitGames čitateljima tportala poklanja dvije avanture Teslino nasljeđe, a dobitnici su Mislav Stanić i Brina Verdnik iz Zagreba.