make-over interijera

Osvježite svoju kuhinju ovim jednostavnim i jeftinim promjenama

28.01.2024 u 14:27

Bionic
Reading

Make-over kuhinje uopće ne treba skup niti dugotrajan proces jer pravu transfomaciju možete napraviti i s nekoliko jednostavnih trikova

Kuhinjski elementi ono su što prvo vidimo pri ulasku u ovu prostoriju koja je srce svakog doma, a ako nisu u potpunosti usklađeni prema vašem stilu, u svojoj ćete kuhinji znatno manje voljeti provoditi vrijeme.

Kako biste uredili interijer po svom guštu, s velikom dozom autentičnosti i vlastite osobnosti, postoji nekoliko načina da cijelu kuhinju oživiti već samom preinakom izgleda ormarića.

Zamijenite ručke

Jedan detalj zbog kojih ormarići izgledaju zastarjelo najčešće su ručke. Dobra stvar je da ih je iznimno lako zamijeniti, i to bez previše ulaganja. Čak i ako ste podstanar, ovo je jedna od promjena na koju se zasigurno nitko neće buniti, ako sve vratite na svoje mjesto prilikom odlaska iz unajmljenog stana.

Nove ručke drastično će promijeniti izgled ormarića i osvježiti cijeli prostor, a prednost je što ćete ih jednostavno prilagoditi svom stilu; ako više volite vintage uređenje, birajte masivnije, pozlaćene ručkice, ako volite toplinu, birajte drvene, a ako ste fan modernog uređenja, oslonite se na metalni dizajn.

Promijenite boju ormarića

Ako su vaši ormarići u dobrom stanju i sviđa vam se njihov stil, ali jednostavno vam je dosadila njihova boja (ili je nikad niste pretjerano voljeli), to se brzo može promijeniti.

Većinu elemenata moguće prebojati ili premazati, no uzmite u obzir da ova renovacija zahtijeva vrijeme za čišćenje, brušenje, stavljanje temeljne boje, bojanje i sušenje između slojeva - stoga je važno planirati unaprijed kako biste imali dovoljno vremena da sve bude gotovo u prihvatljivom roku.

Postoji mnoštvo boja, završnih obrada i opcija dostupnih za bojanje kuhinjskih ormarića pa ćete na raspolaganju imati niz opcija za uređenje kuhinje po svojim preferencijama.

Isprobajte samoljepljivu tapetu

Samoljepljiva tapeta može biti čarobna u bilo kojoj sobi, pa zašto je ne isprobati u kuhinji? Ovo najbolje funkcionira za ravne panelne ormariće - ali, ako se želite igrati s izgledom, možete primijeniti tapetu i na umetnuti panel ormarića, odnosno njihovu unutrašnju stranu.

Koristite jednobojnu tapetu za minimalističan i elegantan interijer ili stavite živahan uzorak koji će cijelu kuhinju učiniti pomalo eklektičnom. Također, ovo je odličan način za osvježavanje ormarića koji se ne mogu lako obojiti, poput onih napravljenih od laminata ili drugih materijala osim drva.

Promijenite vrata

Jedan od trenutno najvećih trendova u kabinetskom dizajnu je zadržavanje okvira i polica, ali zamjena vrata. To je mnogo jeftinija opcija od potpuno novih ormarića. Također, ne zahtijeva velike građevinske radove.

Stavljanjem novih vrata na elemente možete promijeniti estetiku cijele kuhinje i to bez visokih troškova i dugotrajnih radova.

Zamijenite ormariće otvorenim policama

Ako zaista ne volite svoje ormariće i ne želite sačuvati nijedan dio, najbolja opcija ih je potpuno ukloniti. Međutim, trošak zamjene novim ormarićima može biti prilično visok.

Dakle, povoljnija alternativa je zamijeniti ih otvorenim policama koje će kuhinju učiniti modernijom i osvježenom, a uz to su i iznimno praktične. Njihova jedina mana jest činjenica da ćete ih morati uvijek držati urednima kako biste izbjegli nered i prenapučenost kuhinje.