KUL LOOK

Osvježite dom retro aparatima

21.06.2013 u 11:27

  • +20

Retro kućanski aparati

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Bionic
Reading

Ako želite malo promijeniti izgled neke prostorije u stanu, a volite retro look, probajte to učiniti kućanskim aparatima

Retro look lako se može uklopiti u moderan dizajn i dati mu novu svježinu, koja vam je možda nedostajala u domu. Kućanski aparati već odavno nemaju samo funkcionalnu vrijednost, nego su dio dizajna i priče svakog doma.

Kuhinja je duša svakog doma, a retro aparati mogu je uljepšati i uveseliti, jer osim simpatičnog dizajna, dolaze i u različitim bojama. Ne trebate hladnjak ili novu ugradbenu pećnicu, a želite dodati nešto novo, odaberite toster. Za njega ne treba izdvojiti puno novca, a može stajati na radnoj površini i uljepšati kuhinju. Cijene tostera kreću se već od 300 kuna pa za tu cijenu možete kupiti simpatični Electroluxov model u žutoj boji.

Od manjih aparata retro look kuhinji primjerice možete udahnuti i mikrovalnom pećnicom, aparatom za kavu ili pak velikim mikserom. Tako LG ima zgodnu mikrovalnu pećnicu u crvenoj boji s motivom cvijeća za otprilike 1.300 kuna, a skupocjeni aparati za kavu pak imaju i jako profinjen izgled. Tako će većina samo čeznutljivo pogledati aparat za espresso poznatog brenda Kitchen Aid za koji je potrebno izdvojiti gotovo deset tisuća kuna. Srećom pa postoje puno povoljnije varijante; Russel Hobbs tako ima aparat za kavu već od 330 kuna.

Od većih i skupljih aparata, šik izgled u retro stilu lako ćete dobiti hladnjakom, ugradbenom pećnicom ili pak gornjom pločom za kuhanje. Pećnica i hladnjaka postoji veliki izbor i po različitim cijenama. Tako Candy ima ugradbenu pećnicu sa zlatnim detaljima po cijeni od 2.800 kuna, a Gorenje hladnjake u više modela i boja po cijeni za nešto manje od 5.000 kuna. Ako volite uređivati stan i redovno ga održavati urednim i čistim, možda će vas zadovoljiti i retro izgled usisavača. Jedan je od primjera lijepi crveni uspravni usisavač Miele po cijeni od 3.500 kuna.

**********************
Dolce Vita festival, održava se od 21. do 23. lipnja u Rovinju. Novi je festival koji slavi vintage kulturu u svim njenim oblicima - glazbi, dizajnu, modi, plesu, hrani – i, naravno, filmu. Povodom festivala svi MAXtv korisnici moći će uživati u Dolce Vita kolekciji u MAXtv Videoteci, koju čine filmski hitovi koji odražavaju duh slatkog života sredine 20. stoljeća: Gainsbourg – Opasne misli, Ljubav i moda, Državni neprijatelj br. 1 – prvi i drugi dio, Gangsterski odred, Kraljevstvo izlazećeg mjeseca i drugi atraktivni naslovi.