zdravi i lijepi zubi

Osmijeh za crveni tepih

10.09.2018 u 09:27

Bionic
Reading

Više ništa nije nemoguće kada su u pitanju bijeli i ravni zubi

Brojni stomatolozi slavnih slažu se u jednom – do hollywoodskog osmijeha lako se može doći. Ništa nije nemoguće uz naprednu dentalnu medicinu i tajnu zvanu - keramičke ljuskice. Znate li što podrazumijevamo pod pojmom 'hollywoodski osmijeh'? To su pravilni, ravni i biserno bijeli zubi bez ijedne drugačije nijanse i mrljice – u konačnici to je blistavi i prije svega proporcionalan osmijeh, koji odgovara simetriji vašeg lica. Savršeno bijeli i ravni zubi simbol su zdravlja i dobrog društvenog statusa, a danas takav osmijeh žele imati svi. Da li je moguće doći do njega bez modernih tehnologija dentalne medicine? Da li je dovoljno samo dobro brinuti o zdravlju usne šupljine? Što kada činimo sve što možemo, a rezultat izostaje? Ulaganje svakodnevnog truda u još blistaviji osmijeh bez očekivanih rezultata budi u nama nezadovoljstvo, jača nedostatak samopouzdanja i u konačnici rezultira skrivanjem vlastite osobnosti.

No, ne trebamo se loše osjećati zbog toga, što je česti rezultat ove zamršene jednadžbe. Moramo znati da postoji više faktora koji utječu na izgled naših zubi. Oni su prije svega potrošan materijal, koji uvelike ovisi o našem načinu života. Koliko imamo godina, kakvu hranu jedemo, što pijemo, koliko smo uredni u odlasku stomatologu, kakve su nam oralne navike higijene, a i kada sve činimo što možemo, neki put je genetika ta koja ima posljednju riječ. No, iako smo možda naslijedili lošu genetsku kartu, možemo odahnuti jer rješenje uvijek postoji. „Zapamtite, nijedan osmijeh koji vidimo na crvenom tepihu nije nastao samo dobrim četkanjem zubi poslije svakog obroka. Svi oni imaju zajednički nazivnik, a to je da su napravljeni od keramičkih ljuskica“ – ističe dr.med.dent. Tamara Žaja Miličić, iz stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić, jedna od vodećih specijalistica stomatološke protetike i estetske stomatologije.

ŠTO SU KERAMIČKE LJUSKICE?

Keramičke ljuskice stomatološki su nadomjestak, koji se postavlja na prednju površinu zdravog zuba i u potpunosti može promijeniti oblik, boju, dužinu i širinu zuba. Kao takve, odličan su izbor za sve osobe koje imaju puknuće na zubu, jedan ili više zubi tamnije nijanse, nepravilan oblik zuba, pa čak i sitne razmake među zubima ili samo žele promijeniti estetski izgled svojih zubi i prilagoditi izgled osmijeha svojem licu. Sam postupak je bezbolan i brz – potrebne su svega 2 posjete liječniku dentalne medicine. Ako brinete o brušenju zuba kao kod postavljanja krunice, za to nema straha kada su ljuskice u pitanju. Za njihovo postavljanje potrebno je odstraniti do 0,5 mm zubne cakline, što znači da prirodna struktura zuba ostaje skoro netaknuta. Također vas ne mora mučiti ni briga da će konačni dojam biti umjetan ili ‘plastičan’. Staklo-keramička ljuskica je svjetlopropusna, što znači da zubu daje sjaj isti kao kada svjetlo prođe kroz prirodnu caklinu i odbije se od unutarnje strukture zuba. Ljuskice se prilagođavaju vašem tenu, obliku lica i osmijehu, a prilikom toga uvažavaju se i vaše želje, naglašava dr. Žaja Miličić.

Jednom kada su na zube zacementirane ljuskice, nije potrebno posebno vrijeme adaptacije – možete nastaviti sa svim svojim prehrambenim navikama kao i dosad, uz oprez koji bi posvetili i svojim prirodnim zubima. Uz kvalitetnu brigu i higijenu usne šupljine te standardne posjete stomatologu, vaš novi, ‘hollywoodski osmijeh’ potrajat će godinama, a vi ćete se zadovoljni smješkati na svakom koraku i imat ćete osmijeh na kojem će vam zavidjeti svi.

Slogan 'Vaš osmijeh. Naša strast.' idealno opisuje filozofiju stomatološke poliklinike TIM DENT Miličić. Adresa je Ogrizovićeva 30, Zagreb, a više informacija dostupno je na internetskoj stranici poliklinike www.timdent.hr