AFTER PARTY

Opuštena šminka nakon blagdana

05.01.2011 u 14:08

Bionic
Reading

Odmorite se od glamuroznog make-upa, decentno naglasite samo jedan detalj i zabljesnut će čitavo lice

Nakon iscrpljujućih blagdanskih partyja i lookova prezasićenih šljokicama i žarkim bojama koža se gotovo ugušila pod bezbrojnim slojevima šminke. Vrijeme je za detoksikaciju, pomozite joj da konačno 'prodiše'. 'Koža uvijek mora izgledati kao koža', smatra velika vizažistica Bobby Brown i vlasnica istoimene make-up linije, poznata po svojim majstorskim prirodnim lookovima. Štoviše, ljepota se može naglasiti uz pomoć nekoliko trikova.

Svaka bi žena trebala znati da nepravilnosti na tamnijim tipovima kože najbolje prikrivaju korektori u nijansi breskvice, dok će svjetloputima pomoći oni u ružičastoj i nijansi lososa. Ne preporučuje nanošenje korektora izravno na podočnjake nego na prijelaz između unutarnjeg kuta oka i nosa. Bez puno muke, takvim 'osvjetljenjem' otvorit ćete pogled, a čitavo će lice živnuti.

Iscrpljenom i umornom izgledu lica s naglašenim podočnjacima nimalo ne pomaže taman make-up očiju, poput iscrtavanja kapaka crnim tušem ili olovkom, kamoli smoky make-up. Odmorite oči nanošenjem sedefastog ili sjenila u kojoj od nenametljivih pastelnih nijansi imajući stalno na umu geslo: manje je više. Ako niste ljubitelj sjenila, dovoljna su i dva-tri premaza hipoalergenom maskarom za postizanje zdravog i 'dotjeranog' izgleda.

Umjesto kremastih ruževa, usne će doći do izražaja i uz malu pomoćsvjetlucavih ili toniranih balzama koji istodobno imaju zaštitno i njegujuće djelovanje, što je itekako poželjna kvaliteta na temperaturama ispod nule.

Želite li se potpuno odmoriti od šminke, ali ipak ne možete na svjetlo dana bez trunke šminke, tada je rumenilo u ružičastoj nijansi odabir s kojim ne možete pogriješiti. Brzinski vraća boju u obraze, potpuno je nezahtjevno i trenutačno osvježava izgled.