IZDANJE NURBURGRING

Opelova Corsa OPC jaka je kao Golf GTI!

22.04.2011 u 10:22

Bionic
Reading

I Opel se pridružio čitavom nizu proizvođača koji su u vlastite promocijske svrhe odlučili eksploatirati ime najpoznatije trkaće staze na svijetu, njemačkog Nurburgringa

Corsa OPC izdanje Nurburgring Opelova je izvedba najžešćeg mališana koja nije specijalna samo po imenomu. Ekipa iz Russelsheima značajno je doradila automobil koji će biti dostupan u svega 500 primjeraka.

Za početak, Nijemci su reprogramirali ECU te 1,6-litreni benzinski motor opremili setom novih turbopunjača i protočnijim ispušnim sustavom, što je rezultiralo povećanjem snage za 18 KS, na 210 KS. S toliko snage raspolaže veći i teži Golf GTI.

Nadalje, automobil je opremljen novim sustavom sportskih amortizera iz Bilsteina, u potpunosti je rekalibrirana sigurnosna elektronika poput ABS-a i ESP-a i kontrole trakcije te je standardni set kočnica zamijenjen lakšim, Brembovim. Entuzijastima će osmijeh na usne izmamiti i podatak da malena Corsa OPC serijski raspolaže mehaničkim diferencijalom s ograničenim proklizavanjem.

Sve je to dovoljno za sprint do stotke u svega 6,8 sekundi, međuubrzanje od 80 do 120 km/h u petoj brzini za 6,2 sekunde i 230 km/h maksimalne brzine.

Kako bi dojam ipak bio snažniji, karoserija je modificirana serijom aerodinamičkih dodataka, tu je i set unikatnih 18-colnih aluminijskih felgi, a Corsa OPC Nurburgring nudit će se isključivo u zelenoj i crvenoj boji.

Automobil će u Njemačkoj koštati 27.650 eura, a ne sumnjamo da će je većina vlasnika bar jednom okušati na Nurburgringu.