VJEČITI KLASIK

Ove dame najbolji su dokaz da s malom crnom haljinom ne možete pogriješiti

12.04.2018 u 21:08

Bionic
Reading

Ako ste se nekad našli u dvojbi što odjenuti za neko svečano događanje, ukoliko se odlučite za vječiti modni klasik, malu crnu haljinu, nećete pogriješiti

Radi se o neprolaznom komadu odjeće koji uvijek izgleda chic i bezvremenski pa smo 'little black dress' (LBD) nedavno mogli vidjeti i na uvijek tip top skockanoj odvjetnici za ljudska prava i supruzi slavnog Georgea, Amal Clooney.

Malu crnu haljinu odjenule su na obilježavanju 20 godina Turkish Airlinesa u Zagrebu i dvije uvijek besprijekorno dotjerane domaće dame: direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld i Iva Radić.

Martina Bienenfeld se odlučila za elegantnu varijantu male crne haljine s dugim rukavima koju je upotpunila efektnom torbom i klasičnim salonkama, dok je bivša manekenka Iva Radić uskočila u haljinu bez rukava ukrašenu remenom koji je naglasio njezinu zavidnu figuru.

  • +10
Proslava 20 godina Turkish Airlinesa u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Zanimljivo je kako je malu crnu haljinu popularizirala Coco Chanel da bi je u modnu orbitu u 50-ima lansirala modna ikona Audrey Hepburn ulogom u filmu 'Doručak kod Tiffanyja', a ni do danas 'LBD' nije nestala sa scene.

  • +7
Mala crna haljina Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Inače, u zagrebačkom muzeju Mimara, globalna zrakoplovna kompanija Turkish Airlines predstavila je, povodom 20 godina suradnje s hrvatskim tržištem, svoje uspjehe, inovacije i buduće ciljeve na događanju kojem su nazočili savjetnici predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović, ministar turizma Gari Cappelli, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld i mnogi drugi. Turkish Airlines predstavio se kao vodeća zrakoplovna kompanija u globalnoj zrakoplovnoj zajednici ističući značajni broj osvojenih nagrada koje pojačavaju taj status.