JULIETTE BINOCHE

Oličenje elegancije: Francuska diva na pragu 60-e sve je zasjenila u ovom izdanju

26.02.2024 u 10:09

  • +4

Juliette Binoche

Izvor: Profimedia / Autor: MARECHAL AURORE/ABACA/SHUTTERSTO / SHUTTERSTOCK EDITORIAL / PROFIMEDIA

Bionic
Reading

U pariškoj Olympiji proteklog petka održana je svečana dodjela nagrada César na kojoj je, kao jedna od suvoditeljica, zablistala 59-godišnja francuska diva

Juliette Binoche posljednjih dana marljivo promovira TV projekt 'The New Look' stvoren za streaming servis Apple TV +. U ovoj modnoj drami utjelovljuje čuvenu Coco Chanel dok njezinog modnog rivala, dizajnera Christiana Diora, tumači glumac Ben Mendelsohn.

Umjesto kreacija s potpisom francuskog Chanela, Binoche na promo turneji redovito odabire Diorove, a od ove modne prakse nije se oprostila ni u slučaju 49. dodjele filmskih nagrada César, održane proteklog petka u pariškoj Olympiji.

Kao suvoditeljica na ovogodišnjem izdanju dodjele dominirala je u raskošnoj crno-bijeloj haljini francuske kuće koju je za nju odabrao stilist Jonathan Huguet, čija je stalna klijentica i 70-godišnja francuska ikona Isabelle Huppert.

Preko strukirane crne haljine sa spuštenim rukavima istaknuta je bijela svila, a u struku ju je osiguravao pojas. Na haljini je činila dramatični detalj na ramenu i dekolteu dok je u donjem dijelu imitirala izgled ogrtača.

U dvobojnoj kreaciji sličnog dizajna ovoga vikenda na dodjeli nagrada SAG pojavila se holivudska plavuša Margot Robbie. Potpisuje ju američki dizajner Daniel Roseberry, na čelu modne kuće Schiaparelli, a njome je nanovo odala počast najpoznatijoj lutki na svijetu.

  • +4
Margot Robbie Izvor: Profimedia / Autor: MEGA / The Mega Agency / Profimedia