KORISNI VODIČI

Olakšali muke kod prijenosa i selidbe: Ikea izdala upute za rastavljanje svog namještaja

23.02.2021 u 12:06

Bionic
Reading

Taman kad smo pomislili da Ikea ne može biti prilagodljivija, ovaj voljeni švedski brend namještaja pronašao je način da nam dodatno olakša život

Ako planirate selidbu ili prijenos omiljenog Ikeina namještaja u neku drugu prostoriju u domu, no ne znate kako započeti s njegovim rastavljanjem – niste sami.

Srećom po nas, švedski div za uređenje doma upravo je objavio vodič koji se s lakoćom slijedi i navedeni postupak čini bezbolnijim.

Među šest vodiča za demontažu koje je stvorio moderan skandinavski lanac nalaze se upute za njihovu seriju spavaćih soba Brimnes i stolicu za ljuljanje Poäng. Tu su i priručnici za kauč na razvlačenje Lycksele, ladice Malm, njihov poznati sustav Pax i policu za knjige Billy.

  • +11
Ikein katalog 2020. Izvor: Promo fotografije / Autor: Ikea

Nakon nedavnih izvještaja da se očuvani retro namještaj s potpisom Ikee danas može itekako dobro unovčiti poželjet ćemo se dodatno pobrinuti za svoj stari namještaj.

Srećom, sada njegove dijelove možemo s lakoćom rastaviti i bolje zaštititi tijekom postupka premještanja.

Objavljeni vodiči predstavljaju najnoviju Ikeinu inicijativu s ciljem bolje održivosti jer nastavlja raditi na tome da stvori 'potpuno kružno i klimatski pozitivno poslovanje do 2030. godine'.

Ovaj koncept istražuje Hege Sæbjørnsen, menadžer održivosti Ikee u Velikoj Britaniji i Irskoj, objašnjavajući: 'U posljednje tri godine uložili smo velik napor u razumijevanje i definiranje toga što uistinu kružni lanac vrijednosti znači za Ikeu i kao takvi želimo usmjeriti kružnu potrošnju te kupcima olakšati stjecanje, brigu i prosljeđivanje proizvoda poput popravljanja, ponovne upotrebe, preprodaje i recikliranja.'

'Uz druge inicijative poput Buy Back, nadamo se da će naši 'obrnuti' priručnici nadahnuti ljude da preispitaju svoje potrošačke navike produžujući životni ciklus naših proizvoda. Na taj način zajedničkim snagama poduzimamo male korake kako bismo pomogli da se preokrenu klimatske promjene u ovom kritičnom trenutku', dodao je Sæbjørnsen.