NE BISTE VJEROVALI

Oko čega se to parovi svađaju u krevetu?

02.11.2012 u 09:26

Bionic
Reading

Svađe se najčešće događaju oko strane kreveta bliže vratima i to ponajviše jer se ta strana veže uz izvanredne životne situacije poput ulaska uljeza u kuću ili nezgoda s djecom

Mnogi parovi se svađaju oko strane kreveta na kojoj će spavati pojedini partner i žene obično pobjeđuju, otkriva istraživanje. Takve se prepirke događaju kod više od

jednog od deset parova.

Svađe se najčešće događaju oko strane kreveta bliže vratima i to ponajviše jer se ta strana veže uz izvanredne životne situacija poput ulaska uljeza u kuću ili nezgoda s djecom. Nakon toga slijedi svađa oko strane kreveta koja je bliža radijatoru jer partneri izbjegavaju spavati u blizini izvora topline.

Istraživanje je provela tvrtka Premier Inn, a u njemu je sudjelovalo 2000 odraslih ispitanika. Pokazalo se da više od 80 posto njih spava na istoj strani kreveta od početka veze. Zanimljivo je da je 22 posto njih spavalo na suprotnoj strani od te s bivšim partnerom ili partnericom. Jedan od 20 muškaraca izjavljuje da nije zadovoljan stranom kreveta na kojoj spava.

Iako se mnogima čini da su svađe oko strane kreveta za spavanje potpuno besmislene, stručnjaci kažu da ipak imaju smisla jer nije ugodno spavati u okruženju koje nam se ne čini ugodno. No, u takvim 'bitkama', kako je pokazalo istraživanje, žene odnose pobjedu.