KAMPANJA ZA AMR

Odjeća za žene koje vole minimalizam i funkcionalnost

15.02.2016 u 10:19

  • +2

Ana Maria Ricov

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bionic
Reading

Poznata hrvatska dizajnerica Ana Maria Ricov snimila je kampanju za kolekciju proljeće/ljeto 2016., a ona se upravo nalazi u prodaji

Prepoznatljiva po vrhunskom kroju i istančanoj modnoj estetici, i ovoga puta dizajnerica naglasak stavlja na slojevitost forme. Kolekcijom koju je prikazala na prošlom tjednu mode Bipa fashion.hr mlada je dizajnerica oduševila modnu kritiku i još jednom pokazala svoje umijeće u izradi odjevnih predmeta te igri materijala i forme. Ana Maria Ricov kreira za žene koje vole minimalizam i funkcionalnost te kojima je bitan osjećaj slobode i nesputanosti.

'Kroz kolekciju istražujem slojevitu formu s krojnim dijelovima u obliku kvadrata i trapeza. Odjeću karakterizira jednostavna i čista forma te je dominantna slojevitost. Odjevni predmeti teže A formi. Prisutni su prorezi, metalni zatvarači, kontrasti. Kroz kolekciju se provlače geometrijski uzorci bazirani na odnosima linija, dobiveni našivanjem kožnih traka. Koristila sam transparentne tkanine, koje u kombinaciji s gustim, neprozirnim tkaninama stvaraju efekt dinamičnosti. Paletu boja čine crna, pješčani tonovi, crvena te bijela. Tkanine koje prevladavaju kolekcijom su pamuk, viskoza, svila, koža i gumirani materijali', izjavila je Ana Maria Ricov.

Prepoznatljiva i pročišćena estetika koja prožima njezinu odjeću prisutna je i u kampanjama za brend AMR, a ovo je već treća sezona uspješne suradnje s mladim i talentiranim fotografom Jurom Perišićem, koja je rezultirala prepoznatljivim vizualnim identitetom.