ZA DAN I NOĆ

Odijela su opet 'cool'

25.03.2009 u 08:03

Bionic
Reading

Kate Moss zaljubljena je u Chanelovo crno odijelo, Agyness Deyn fura sakoe širokih ramena, a Keira Knightley moderne hlače visokog struka. Odijela i sakoi na našoj su must have listi ove sezone

akoi i odijela nisu nikakva novost kada se govori o dobrom stilu. Riječ je o bezvremenskim komadima i većina nas u svojoj garderobi posjeduje barem jedan takav odjevni predmet. Ove sezone sakoi i odijela nipošto više nisu rezervirani samo za poslovne žene i svečane trenutke. Sudeći po onome što smo vidjeli na modnim pistama, ali i po načinu odijevanja najpoznatijih svjetskih trendseterica, sakoi i odijela ponovno su 'in', u različitim varijantama, oblicima i stilovima.

Tako možete odabrati predimenzionirani muški sako, kakav obožava glumica Marisa Tomei i manekenka u usponu i nova modna ikona Alexa Chung.


Modna kameleonka Agyness Deyn rado će odjenuti ženstveno uskocrno odijelo, jednako kao i otkačeni šareni sako s pojačanimnaramenicama u stilu 80-ih. A upravo bismo taj stilistaknuli kao najpoželjniji ove sezone, uzevši, naravno, u obzir snažanrevival koji osamdesete doživljavaju na modnim pistama.

Sakoi su već neko vrijeme zaštitni znak i Kate Moss, koja rado nosi Chanelovo crno odijelo ženstvenog kroja, s uskim sakoom i hlačama koje se šire u trapez ili pak hlačama izrazito uskih nogavica s povišenim strukom.

Mlada glumica Keira Knightley voli klasične strukirane sakoe, kao i odijela neobičnih krojeva. Jedno takvo, s hlačama širokih nogavica i povišenog struka, te sa sakoom rezanim također do struka, nosila je na premijeri filma 'Cheri' na Berlinaleu.


Modni dizajneri također obožavaju odijela. Gucci Matthew Williams Carolina Herrera, Lanvin, samo su neki od mnoštva koji su u svoje kolekcije uvrstili nekoliko super šik ženskih odijela. Kod većine njih riječ je o strukiranim uskim sakoima te vrlo uskim hlačama visokog struka, i to u vrlo žarkim bojama poput električno plave, tirkizne ili narančaste.