Božić ispunjen dječjim smijehom

Od princeza do automobila - najbolji božićni pokloni za najmlađe

20.12.2017 u 11:43

Bionic
Reading

Božić je pred vratima i ako niste do sada kupili poklone za sve ukućane, naročito one najmlađe, zbog kojih se uostalom sve to i organizira, krajnje je vrijeme da to učinite

Osmijeh i veselje koje će vaša djeca pokazati kada na božićno jutro razdragana krenu otvarati poklone ništa ne može nadomjestiti, stoga, ako do sada niste, izaberite poklone koji će ih sigurno razveseliti. A ove godine je izbor uistinu ogroman i teško se ponekad snaći u njemu. Stoga smo napravili izbor skupina igračaka koje su ili evergrini ili hit ove sezone.

Vjerojatno ne postoji djevojčica na svijetu koja se ne voli igrati lutkama i bebama, presvlačiti ih, češljati i brinuti se o njima, na isti način na koji se njihova majka brine o njima.

Naravno, bez obzira na golemu maštu koju djevojčice imaju dok se igraju svojim bebama, dodatni rekviziti su ono što im igru čini još interesantnijom ili, suprotno nekim mišljenjima, razvija maštu jer im daju platformu za zanimljivije i maštovitije igre.

Lutke Barbie ne treba predstavljati jer je vrlo vjerojatno da vaša mala princeza ima svoju barbiku, koju je vjerojatno i naslijedila od vas. Čak smo sigurni da nije riječ samo o jednoj lutki, jer barbika nikad previše. A još kad vam kažemo da se pojavila i Barbie moderna princeza, koja, nakon što je poljubi leptir, dobije supermoći! Njena haljina se pretvara u svjetlucavi plašt ukrašen zvijezdama, a ona u superjunakinju. I samo jedno upozorenje - ovu Barbie kupujete za svoju kćerkicu, ne za sebe. Ali možda vam dopusti da se ponekad i poigrate.

A ako vaša mezimica voli princeze i vile… Ispravak, budući da vaša mezimica sigurno voli princeze i vile, ne možemo smisliti bolji poklon od princeze-vile koja stvarno leti. Igračka radi na baterije (koje se nalaze u postolju, ne u samoj princezi), a jednom kada se upali, malena vila će zavrtjeti svoju haljinicu i poletjeti. Najbolje od svega je to što će je vaša kći, ali i vi, moći kontrolirati stavljajući ruku ispod nje prilikom leta.

Ono što su lutke za curice to su autići za dječake. Od onih u koje mogu sami sjesti do onih malih, na guranje, svi dečki sanjaju kako se utrkuju na moćnim stazama, pobjeđuju protivnike i izbjegavaju svakojake prepreke koje im se na tom putu pojavljuju.

Vjerojatno najpoznatije staze i autići za klince su Hot Wheels koji redovito izbacuju nove setove staza, a najbolje je to što ih možete kombinirati s onim postojećim te tako graditi još veće i bolje staze. Kad kažemo vi, mislimo na vaše klince, ali smo sigurni da ćete se i vi zabaviti uz ove igračke. Novi set - staza morski pas opasna je staza na kojoj je potrebno izbjeći ralje opasnog morskog psa spuštajući se niz uzbudljivu rampu.

Zašto ne bi cijela soba ili, još bolje, cijeli stan bio velika staza prepuna prepreka, zavoja i uzbuđenja? Želite li to priuštiti svojem klincu, potreban vam je odličan autić na daljinsko upravljanje, a Trucks SORTO nudi vam tri: Ford F150 SVT Raptor, Jeep Wrangler ili Trophy Truck. Autići su dugački 30 centimetara, dosežu brzinu od 8,5 km/h, a moguće je upravljati njima na udaljenosti i do 15 metara. Nekako smo dojma da će s takvim performansama i kuća biti premala za utrke u kojima će vaš nasljednik pobijediti tijekom svoje karijere.

A ako vaše dijete, curica ili dečko, želi voziti ‘pravi’ auto ili motor, tu je cijeli niz auta na strujni akumulator, s kojim će otkrivati nove teritorije ili se utrkivati u onim poznatima, naravno sve pod vašim budnim okom. Dječaci će sigurno uživati u pravom Bentleyju, pa ako već nemate novca za onaj pravi koji biste vi vozili, jedan dječji bi dobro došao pod bor ove godine. Veličinom odgovara za djecu od tri godine na više, doseže brzinu do 4,5 km/h (što je manje od vašeg hoda), a ima ugrađen i zvučnik na koji je moguće spojiti mp3 player ili telefon i slušati glazbu tijekom vožnje. Auto dolazi s daljinskim upravljačem koji ima prioritet nad ručnim upravljanjem te tako možete upravljati vozilom umjesto malog vozača kada za to dođe prilika.

Iako će i curice htjeti voziti Bentley, Peg Perego Fiat 500 namijenjen je svim modernim princezama koje žele samostalno ići u avanture. S konstantnom brzinom od 3,9 km/h i jednostavnim komandama, ovaj motorić omogućuje 80 minuta vožnje jednim punjenjem baterije. Lijepog dizajna i boje, s tri kotača koja garantiraju stabilnost i sigurnost, namijenjen je motoriziranim princezama već od dvije godine.

Najbolje igra je, barem kada se pita roditelje, ali i male radoznale genijalce, ona u kojoj se uz igru uči. Srećom, mali znanstvenici ne moraju se brinuti da će im biti dosadno jer uz komplet Kemija u kući mogu napraviti preko 200 potpuno sigurnih, ali izuzetno zanimljivih kemijskih eksperimenata koji će sigurno proširiti njihove poglede na svijet i naučiti ih kritičkom razmišljanju. A kada savladaju osnove kemije, mogli bi se početi baviti mineralogijom i napraviti vlastiti kristal sa setom Kristali. Set koji podsjeća na pravi kemijski laboratorij otkrit će im sve tajne anorganske kemije te će naučiti o građi Zemlje, kristalima, stijenama i svim čudima našeg planeta.

Sljedeći korak u razvoju malih genijalaca, naročito onih koji imaju inženjerske sklonosti (rastavili su sve igračke, satove, daljinske), je Hexapod Stemi. Preko ovog kompleta učenje inženjerstva, robotike, a kasnije i programiranja je toliko jednostavno i zanimljivo da ćete sigurno i sami trošiti sate i sate s ovim malenim robotom. Potrebno ga je sastaviti, potom i programirati, ali zabava se tu ne zaustavlja, jer tek tada ga se može učiti novim i novim trikovima, pa i nekima koji nikom drugom nisu pali na pamet.

Za kraj, vratimo se na klasiku - plišane igračke. Otkad je igračaka, plišanci su tu, mekani, dragi, često najbolji prijatelji iz djetinjstva kojima se mogu povjeriti sve tajne. Ove zime najpopularniji su plišanci likova iz 'Snježnog kraljevstva', naročito junaci iz 'Frozena', koji uskoro dolaze i u kina u drugom dijelu ovog megapopularnog crtića, što samo znači da će im popularnost narasti do nebesa te je ovo zadnji trenutak za kupovinu po nižim cijenama.

Za više popularnih igračaka posjetite dječji kutak na bazzar.hr-u i izaberite super poklone.