NA DODJELI NAGRADA

Obožava šljokice: Amal Clooney sve je zadivila u novom glamuroznom izdanju

12.05.2023 u 19:38

Bionic
Reading

Za hod crvenom tepihom, najpoznatija odvjetnica za ljudska prava redovito bira vintage kreacije s potpisom vodećih brendova u svijetu mode, a na ovotjednoj dodjeli nagrada Cartier Women's Initiative Awards u Parizu u modnim igrama otišla je korak dalje

Na promo turneji suprugove romantične komedije ‘Karta za raj’, 45- godišnja Amal jasno je dala do znanja kolika je ljubiteljica arhivskih komada s potpisom renomiranih dizajnerskih imena. Na crvenom tepihu u Londonu nosila je haljinu slip kroja s potpisom Johna Galliana, dok je u Los Angelesu prodefilirala u efektnoj haljini Alexandera McQueena s početka nultih godina.

Ovog tjedna, u sklopu dodjele nagrada Cartier Women's Initiative Awards u Parizu, ova slavna odvjetnica kročila je na pozornicu u glamurorznoj haljini nastaloj u duhu održive mode.

Govoreći o važnosti zauzimanja za prava žena na spomenutom događaju, na sebi je nosila blistavu srebrnu haljinu iz prošlosezonske haute couture kolekcije dizajnerice Julie de Libran, ukrašenu šljokicama i detaljem perja na porubu.

Ova dizajnerica sa sjedištem u Parizu koristi mrtve materijale za izradu svojih kreacija, u pokušaju da smanji otpad - što ga čini savršenim dodatkom garderobi Amal Clooney.

Supruga holivudske zvijezde itekako preferira glamurozan dojam koji prirodno emitiraju detalji u znaku šljokica i perja.

Na londonskoj premijeri Georgeova filma 2021. godine, nosila je svjetlucavu snježnobijelu haljinu s potpisom 16Arlingtona, brenda u čijim se kreacijama imala priliku ugledati nekoliko puta tijekom godina.

U međuvremenu, dok je prošle godine uživala na ljetnom odmoru na jezeru Como, servirala je niz glamuroznih izdanja u efektnim haljinama presvučenih šljokicama, poput minijaturne, mint zelene haljine s potpisom Ermanna Scervina.