oda savršenom minimalizmu

O modnom stilu Naomi Watts u hit seriji ne prestaje se govoriti: Novi najbolje odjeveni lik na TV-u dokazuje zašto se najbogatiji ovako odijevaju

18.10.2022 u 14:30

Bionic
Reading

'The Watcher' je serija o kojoj trenutno svi pričaju i koja se nalazi na gotovo svačijem ekranu, a Nora Brannock (koju tumači Naomi Watts) novi je najbolje odjeveni lik na TV-u. Kada vidite kakve modne komade i kombinacije nosi, bit će vam jasno zašto

Kada je u pitanju žanr horora, kostimiranje glavnih glumica vrlo često se zanemaruje i uzima olako. Međutim, s novim kriminalističkim trilerom Ryana Murphyja koji nosi naziv 'Promatrač' (The Watcher), odjeća likova igra sastavnu ulogu u izgradnji jezivog svijeta Westfielda. A jedan od glavnih zadataka ovog dijela serije bilo je odijevanje Nore Brannock, lika kojeg tumači Naomi Watts.

Temeljen na istinitoj priči, 'The Watcher' servira eksplozivnu dramu u kojoj se ime krivca otkriva tek na samom kraju i koja vas koja vas ostavlja pomalo dezorijentiranima i s manje povjerenja u svoje susjede nego ikad prije.

S kućom Brannockovih, 657 Boulevard, koja je postavljena kao idiličnan suprotnost životu u centru grada, zajedno s njegovanim travnjacima ispred kuće i obližnjim ladanjskim klubom, nenaglašena i suptilna estetika u duhu 'new money' stila koji se proteže kroz garderobu glavnog ženskog lika pomaže u stvaranju osjećaja nelagode i predosjećaja.

  • +14
The Watcher Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Kada gledatelji prvi put upoznaju Noru, odjevenu u prekrasan ecru oversized sako i sa savršeno složenim nakitom u stilu Dinosaur Designa, ona je utjelovljenje američkog sna. S diplomom umjetničke škole, Nora ima naizgled savršenog muža, na korak je od posjedovanja kuće iz snova i nema niti jednu mrlju na svom čistom bijelom kompletu.

Ona je utjelovljenje reformirane poznavateljice stila s Upper East Sidea koja je u svom The Row kompletu prešla s avenije Maddison na jednostavniji život u predgrađu. Tijekom sezone njezino teksturalno i tonsko odijevanje dolazi u prvi plan, s predimenzioniranim bež balonerima, svijetlim opuštenim dolčevitama od kašmira i otkopčanim prvim gumbom na košuljama. Čak su i njezine savršeno krojene bež trenirke luksuzan komad u ormaru.

Kad je ne vidimo u kombinaciji koja bi mogla doći ravno s Khaiteove modne piste, Nora utjelovljuje estetiku naglašenog preppy stila - trend koji crpi inspiraciju iz Ivy Leaguea i uniformi country klubova. Basic komadi predstavljaju odjevne komade poput debelog pletenog džempera, plisirane teniske suknje i mokasinki.

Svaki komad Norinog savršeno njegovanog stila predstavlja idealiziranu utopiju koju je njezin lik stvorio za sebe. Ona gledateljima prodaje fantaziju, ali i upozorava da sve ima svoju cijenu. Što, u Norinom slučaju, uključuje opsesivnog stalkera, odnosno tajanstvenog 'promatrača'.

Međutim, izvan konteksta serije, ta estetika oversized, mekane i dobro krojene odjeće je upravo ona koju obožavaju milenijalci diljem svijeta – i ona koju su dizajneri dobro iskoristili. Ovaj stil nazvan je izgledom 'čiste palete' zahvaljujući dominaciji ispranih, prirodnih tonova i tekstura koje omogućuju da baš uvijek dobro izgledate, zahvaljujući njegovom uglađenom i uvijek savršeno odgovarajućem izgledu. Kod ovih odjevnih komada laskavost i dobro pristajanje uvijek se stavlja ispred korištenja printa, a jedini dodatak koji vam treba je crveni ruž za usne.

Upravo je to formula koja je stil Sienne Miller, Lee Radziwell i sestara Olsen učinilo tako poželjnim u posljednje vrijeme. Nema sumnje, jednostavna, elegantna bez puno napora i tako savršena međusezonska odjeća postaju 'uniforma' koju svi žele prigrliti.

LOOK DANA

Svi su gledali u nju: Zahvaljujući ovom stajlingu zanosna glumica bila je glavna zvijezda večeri

Pogledaj galeriju

Kako se odjenuti u stilu Nore Brannock?

Brendovi visoke mode kao što su St. Agni, Venroy i bassike nude ove minimalističke klasike u svm modnom arsenalu, a obzirom na približavanje zimske sezone ne sumnjamo kako će stil Nore Brannock biti jedna od dominantnih inspiracija. Ovi kompleti, koje je stilizirao Rudy Mance (uz pomoć Catherine Crabtree i Marquisa Biasa), prihvaćaju ležernu estetiku, prikriveni luksuz i profinjenost u svom punom smislu. Norinog stila je tako bezvremenski, a ujedno nosiv odmah sada.

Ove jeseni i zime prisvojite stil Nore Brannock birajući paletu prigušenih nijansi poput nježno sive, svijetlo bež, netaknute bijele, ali i dodajte snažan efekt s crnim dodacima. Jedan krem Cenda kaput od vune i kašmira od Josepha vrijedit će više od niza neuglednih kaputa i balonera u ormaru.

S druge strane luksuzne tkanine tu su da dodaju dašak glamura. Zlatna slip suknja odmah će dodati osjećaj raskoši odjevnoj kombinaciji, čak i ako je uparena samo s tenisicama i kardiganom. Ili odaberite nešto malo neočekivanije, poput baršunaste slip suknje. Za rad od kuće tu je apsolutni pobjednički komad - Birkenstock Arizona natikače.

Nema sumnje, nakon što pogledate novu Netflixovu seriju, poželjet ćete osvježiti svoju kolekciju pletenih pulovera, s posebnom pažnjom birajući niz krem džempera. Ove jeseni rado bismo odjenuli Norin rebrasti džemper s dolčevitom od Anine Bing i pletenu polo majicu Remain od merino vune. A bili su tu krasan Monclerov top s puf rukavima i Vince pletena haljina od mješavine vune alpake.

  • +7
Odjeća koju nosi Nora Brannock Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije