'anatomija jednog skandala'

Svi su opsjednuti stilom Sienne Miller u novoj hit seriji: Odlične kombinacije kriju vrijednu modnu lekciju

18.04.2022 u 14:04

Bionic
Reading

Sienna Miller nalazi se u glavnoj ulozi 'Anatomije jednog skandala', serije čiji su početak mnogi jedva dočekali zbog poprilično skandaloznog sadržaja. Međutim, serija nije privukla pažnju samo scenarijem već i upečatljivim modnim kombinacijama koje je pokazala Sienna u ulozi Sophie Whitehouse

Prva stvar koju Sienna Miller nosi u novom Netflixovom psihološkom trileru 'Anatomiji jednog skandala' je bijela haljina koja otkriva mnogo toga o njenom liku. Izvježbanom modnom oku neće promaknuto kako se radi o haljini s potpisom brenda The Row, kao i da je za taj model potrebno izdvojiti popriličnu cifru, no ono što je još važnije, ovaj stajling odmah otkriva s kakvom ženom imate posla.

Elegantna, profinjena, no nikako upadljiva haljina definicija je dobrog ukusa. Od nositeljice zahtijeva prikrivenu samouvjerenost, nije u službi isticanja no svakako će vas dovesti u centar pažnje. Ta bijela haljina bila je jedan od omiljenih modnih komada kostimografkinje Sam Perry, nominirane za Emmy. 'Definitivno smo željeli elegantan i nenametljiv stil, nikako šljokice i sjajne materijale. Ono što smo htjeli je puno elegantnog kroja, ništa preusko, ništa previše otvoreno i seksualno. Klasičan, dostojanstven stil koji ide u korak s trendovima', kaže Perry.

  • +18
Sienna Miller u seriji 'Anatomija jednog skandala' Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Netflix

Ostali sjajni modni komadi prikazani u seriji uključuju Loewe Balloon torbu, Max Mara kaput od kašmira u boji devine dlake, Victoria Beckham midi haljinu od kepera i Christian Louboutin salonke.

Svilena haljina gemetrijskog printa i vezanjem oko vrata, koju Sienna nosi i na naslovnom posteru, je model Lottie brenda Ceffin iza kojeg stoji Samantha Cameron, a prodaje se po cijeni od 390 funti, oko 3500 kuna.

Garderoba Sienne Miller u seriji 'Anatomija jednog skandala' redefinira moderno moćno odijevanje. Stil koji na prvu može djelovati pomalo zastrašujuće zapravo može poslužiti kao sjajna modna inspiracija.

Sienna Miller u velikom stilu se vratila na male ekrane nakon što je na Netflix stigla serija 'Anatomija jednog skandala'. U seriji 40-godišnja glumica preuzela je ulogu Sophie Whitehouse, žene koju duboko potrese otkriće povezano s njezinim suprugom Jamesom. Serija obiluje brojnim obratima i iznenađujućem tijekom radnje, no ono što, uz samu radnju, privlači pažnju je zadivljujuća garderoba Sienninog lika, Sophie Whitehouse. Viđene modne kombinacija daju vrijedne smjernice za moćno odijevanje koje je prava šteta propustiti.

Moćno odijevanje kao trend prisutno je već godinama, no sada posebno dolazi do izražaja. Većoj popularnosti trenda, uz Siennu u seriji, doprinijela i Kate Middleton koja se nerijetko u javnosti pojavi u moćnoj, poslovnoj kombinaciji. A njihove sjajne kombinacije dokaz su kako se ovaj stil itekako lako može kopirati i prisvojiti.

Za Sophien ormar, kostimografkinja Sam Perry, koja je također bila zadužena besprijekoran izgled prikazan u seriji 'Killing Eve', posegnula je za nizom luksuznih brendova s visokim cijenama, uključujući Max Maru i Celine. U intervjuu za Times, Sam Perry je rekla: 'Odjeća je moć, ali nije nužno i sreća. Cijeli vam se svijet još uvijek može raspasti iako nosite lijepu haljinu. Sophie, Siennin lik, nije žena koja koristi svoju seksualnost da dobije ono što želi. Ona se dobro oblači jer ima novca da si priušti takav način života. Ona nije tašta.' Stajlinzi likova u seriji odabrani su i složeni na način da odašilju snažne poruke.

SIENNA MILLER

Imamo dokaz: Mala crna haljina retro stila neprolazan je modni klasik koji uvijek izgleda bez greške

Pogledaj galeriju

Kasnije u seriji Siennu se može vidjeti ležernije odjevenu, što predstavlja ne samo njezin život i događaje koji se odvijaju oko nje, već i svojevrstan znak pobune. Njezin stil mogao bi biti podcijenjen s haljinama dugih rukava i jednostavnim modnim komadima, no zapravo savršeno predstavlja koliko se modernih žena želi lijepo odjenuti. Zaboravite na jastučiće na ramenima i muškobanjasta odijela – danas se tajna moćnog odijevanja krije u džemperima s visokim rolo ovratnicima i dobro krojenim kaputima u boji devine dlake.

Vrlo sličan način odijevanje i smjernice moćnog modnnog izričaja nerijetko pokazuje i vojvotkinja od Cambridgea, koja je obožavateljica dobro krojenih odijela, ali je i kraljica elegantnih kaputa. Ono što ovakav način odijevanja pokazuje je da uopće nema potrebe za gomilanjem odjeće u ormaru. Naglasak je na dobro odabranoj capsule garderobi za koju je dovoljno 15 do 20 modnih komada. Bilo da se radi o hlačama širokih nogavica, vesti rolo ovratnika, sakoa s remenom ili kaputu – što god da izvučete iz ormara bit ćete spremni bez greške. Tajna dobrog stila je u pronalasku fine ravnotežu, pronalasku modnog komada koji je elegantan i nosi više puta, a ne samo za jednu priliku.

  • +6
Sienna Miller Izvor: Profimedia / Autor: Guy Levy for BAFTA / Shutterstock Editorial / Profimedia