umjesto botoksa i filera

Novi trend u estetskim zahvatima: Ugradnjom posebnih niti do zategnute kože

20.12.2018 u 10:42

Bionic
Reading

Iz dana u dan sve se više žena podvrgava zahvatima kako bi uvijek imali zategnuto i lijepo lice, a jedan od minimalno invazivnih zahvata, za kojim su poludjele mnoge, ugrađivanje je niti u kožu ili ispod kože, koje služe za podizanje kako kože lica, tako i kože ostalih dijelova tijela

Estetska kirurgija Ana Maletić otkrila je sve o najnovijem trendu među manje invanzivnim zahvatima. Riječ je o Aptos Liftu, ugrađivanju niti u kožu ili ispod kože koje služe kako za podizanje kože lica, tako i kože ostalih dijelova tijela, a postao je popularan među pripadnicama nježnijeg spola ponajviše jer ne zahtijeva dug oporavak, a rezultat je puno duži i bolji nego kod stavljanja filera.

Niti se odabiru za svakog pacijenta individualno, kako bi krajnji rezultat bio što uspješniji. Ove niti zapravo su najstarije i najduže su na tržištu, a izumio ih je gruzijski doktor Marlen Sulamanidze.

'Ono što je potrebno naglasiti je da niti mogu koristiti svi, a jedino što je važno je da liječnik postavi dobru indikaciju kako bi rezultat bio najbolji mogući. Niti se postavljaju u slučajevima kada je koža opuštena i kad ima malo u 'suvišku', no, bitno je napomenuti da kod velikog viška kože i dalje najbolji rezultat daje facelifting', kaže Maletić.

Ove niti mogu zategnuti i podići opuštenu kožu, a prvi rezultat vidljiv je istog trena, dok kroz naredna tri mjeseca od ugradnje, zahvaljujući tome što niti dodatno stimuliraju kožu, ona izgleda svježije i zategnutije. Rezultati su odlični i zato jer se povećava proizvodnja kolagena koja pokušava dodatno ispravljati oštećenja izazvana ugradnjom niti.

Osim na licu, moguće je zategnuti kožu i na drugim dijelovima tijela, osobito na nadlakticama, za što se najčešće odlučuju žene. Na pitanje koliko su dugo ove niti efektivne, te mogu li se nadopunjavati, doktorica Ana Maletić je rekla:

'Postoje razgradive niti i one koje se ne razgrađuju, ovisno o tome koje niti koristimo ovisiti će i trajanje efekta. Naravno da je koža u boljem stanju nego da nismo koristili niti jednu, ali efekt razgradivih niti traje 3-4 godine, dok nerazgradivih i dulje. Koje god niti da koristimo, možemo ih nadopunjavati, a nakon ovog tretmana mogu se raditi i ostali zahvati, budući da ugradnja niti nema nikakvih nuspojava.'