ZDRAVA ZABAVA

Novi program dječjeg sauniranja u Termama Tuhelj

27.03.2013 u 08:00

Bionic
Reading

Kako od koristi koje pruža topli zrak ne bi bili izuzeti ni oni najmlađi, u Termama Tuhelj su osmislili poseban program sauniranja za djecu

Svakog ponedjeljka od 12 do 14 sati i subote od 10 do 12 sati u Termama Tuhelj djeca mogu uživati u posebnom programu sauniranja za najmlađe.

Poznato je da sauna ima puno pozitivnih utjecaja na zdravlje, posebice na imunološki sustav. Topli zrak širi pore na koži te se na taj način lakše izlučuju toksini, što omogućava tijelu da se brani od raznih bolesti karakterističnih za dišni sustav, poput astme, bronhitisa i gripe.

Vrućina u sauni povisuje tjelesnu temperaturu na 38°C, a tijelo počinje reagirati jednako kao kod povišene tjelesne temperature uzrokovane bolešću - pojačano stvara bijele krvne stanice i protutijela. Na taj način započinje prirodni proces ozdravljenja i jačanje imunološkog sustava tijela.

Odlazak u saunu jednom tjedno cijele godine itekako će blagotvorno djelovati na zdravlje djeteta. Jedna od prednosti tjednog korištenja saune je to da topli zrak u saunama pomaže izgradnji imunološkog sustava djeteta te se lakše odupire napadu respiratornih virusa.

'Sauniranje treba započeti postepeno te djetetu treba napomenuti i dozvoliti napuštanje saune u trenutku kad mu saunanje više ne odgovara. U Finskoj više od 90 posto djece isproba saunu prije svoje sedme godine', napominje Sabina Stipčič, voditeljica wellnessa i bazena u Termama Tuhelj.

Detaljnije informacije o programu sauniranja za djecu mogu se pronaći na www.terme-tuhelj.hr. Ulaznica za dijete iznosi 65, a za odrasle 85 kuna.