PRVI VIDEO

Novi Audi A1 debitirat će u Ženevi

15.12.2009 u 13:40

Bionic
Reading

Prije dvije godine Audi nam je u Tokiju pokazao koncept Metroproject Quattro, a nešto manje od godinu dana kasnije u Parizu je svjetlost dana ugledao, također konceptni, A1 Sportback

Kako stvari stoje, u Ženevi ćemo iduće godine konačno dočekati i serijsku izvedbu dugo očekivanog mališana iz Ingolstdata, no u međuvremenu ćemo još nešto više od tri mjeseca morati trpjeti Audijeve marketinške pothvate kojima će njemački proizvođač pokušavati zadržati naš interes na visokoj razini.

Za početak su tu dva video priloga, jedan o grafitu nadolazećeg automobila, a u drugom o nadolazećem A1 diskutira nekoliko njegovih dizajnera.

Nijedan od dostupnih videa, očekivano, ne govori ništa o tehničkoj strani priče, no prema dosadašnjim špekulacijama, maleni automobil s četiri prstena trebao bi se okoristiti turbopunjenim 1,2 i 1,4-litrenim benzincima, kao i novim 1,6-litrenim dizelašem iz koncerna VAG. Quattro pogon, navodno, ne bi trebao biti dostupan, a u planovima je i najžešće izdanje A1 za 2011. sa 180 KS.