SOFISTICIRANA LIMUZINA

Nova BMW serija 3 bit će veća i nalikovati petici

28.12.2010 u 11:54

Bionic
Reading

Iduće godine trebali bismo premijerno ugledati novu BMW-ovu seriju 3, a američki Motortrend dočepao se novih detalja o nasljedniku najprodavanijeg bavarskog automobila

Očekuje se da će nova serija 3 u odnosu na prethodnicu porasti za pet centimetara u dužinu te da će biti šira, niža i s većim međuosovinskim razmakom, kao i povećanim razmakom između kotača. Automobil bi vizualno trebale odlikovati mekše linije i dizajn koji će biti veoma nalik onom aktualne serije 5.

Serija 3 zadržat će neovisnu aluminijsku arhitekturu ovjesa, a Mototrend piše i o kraćim prevjesima zbog čega bi putnička kabina trebala nuditi više mjesta za putnike i prtljagu.

Najveće novosti možemo očekivati pod poklopcem gdje će se navodno naći modificirani Minijev 1.6-litreni turbopunjeni benzinac sa 150 KS, a dvolitreni četverocilindrični benzinac s direktnim ubrizgavanjem trebao bi zamijeniti atmosferski trolitreni redni šestak.

Najsnažniju trojku, do dolaska Modela M3, trebao bi pogoniti trolitreni turbo-benzinac sa 320 KS, a nagađa se da bi prvi put popularna limuzina mogla dobiti automatski osmerostupanjski mjenjač ZF koji BMW nudi u seriji 5, 6 i 7.

Početak prodaje nove BMW serije 3 očekuje se u prvom kvartalu 2012. godine.