S POTPISOM ANE MARIJE RICOV

Nosiva i izuzetna ženstvena kolekcija: Komadi od prirodnih i prozračnih materijala u kojima ćete poželjeti provesti ljeto

13.05.2020 u 12:18

Bionic
Reading

Harmonija boja, oblika i linija, minimalizam i geometrija beskompromisno se isprepliću u svakoj modnoj priči Ana Marije Ricov tvoreći jedan prepoznatljiv estetski rukopis kojeg svake sezone ponovno otkriva u nekom novom i jedinstvenom ruhu te uvijek njegujući autentičan stil koji se opire hirovitim sezonskim trendovima

Nova modna vizija naše poznate dizajnerice, namijenjena aktualnoj sezoni proljeće/ljeto 2020., slijedi upravo spomenute postulate eksperimentirajući s vizualno atraktivnim custom made uzorcima i zanimljivim kontrastima, s pregršt odjevnih komada koji evociraju osjećaj elegancije i ženstvenosti, ali i slobode, bezbrižnosti i nesputanosti.

Kolekcija odiše vedrinom, toplinom i blagošću, čuvajući u svakoj boji, šavu i volanu najljepše značajke magičnog proljeća i bezbrižnog ljeta, stavljajući u fokus ekspresivni tribalni uzorak inspiriran apstrahiranim tetovažama afričkih plemena, ali i neodoljivu igru kontrasta kojima Ana Maria Ricov, svakoj svojoj modnoj priči, utiskuje notu dinamičnosti i razigranosti.

Upečatljivom printu, koji je specijalno dizajniran za ovu kolekciju, dizajnerica suprotstavlja odjevne komade u ne-bojama s paspuliranim rubovima u kontrastnoj crnoj ili bijeloj. Pročišćene linije i strogi, ravni krojevi 'omekšani' su šarenilom vizualno atraktivnog printa, pomalo neočekivanom asimetrijom ili pak dodatkom lepršavih volana koji kolekciji daju volumen, ali i neodoljivu notu fluidnosti, zaigranosti i dinamičnosti.

Premda dizajnom vrlo efektna, nova AMR kolekcija i ovoga je puta vješto pomirila elegantnu i ženstvenu estetiku s funkcionalnosti, ležernosti i udobnosti. U kreiranju svoje modne vizije za toplu sezonu dizajnerica je koristila samo prirodne i prozračne, ugodne 'ljetne' materijale poput lana, pamuka i viskoze, a koji čine sve esencijalne ljetne odjevne predmete, haljine različitih krojeva i dužina te komplete sačinjene od topova i suknji ili hlača koji fantastično funkcioniraju u paru, ali i raspareni.

Kolekcija je nadopunjena posebno dizajniranim, laganim i nosivim srebrnim nakitom koji se oblicima nastavlja na tribalne motive na odjeći, a za izradu kojeg je zaslužan vlasnik poznate zagrebačke zlatarne Lapidarium, Mario Nokaj.

  • +15
AMR 2020 Izvor: Promo fotografije / Autor: Doris Fatur