BRUNO PALMEGIANI:

Njujorški policajci 'krivi' su za naočale Police

27.09.2010 u 14:03

Bionic
Reading

George Clooney, Antonio Banderas, Bruce Willis i David Beckham njegovi su kućni prijatelji, a o koliko je prisnom odnosu riječ kazuje činjenica da su holivudske megazvijezde i najeksponiraniji sportaš današnjice pristali biti zaštitna lica njegovih dizajnerskih uradaka

Riječ je o Bruni Palmegianiju, dizajneru talijanske optičarske kuće DeRigo, koji je prošlog vikenda na Bolu na Braču predstavio najnoviju kolekciju njihovih naočala Police. Kreativni otac branda sunčanih i dioptrijskih pokrivala za oči za zaštitna lica u Hrvatskoj odabrao poznate iz našeg javnog života, pjevača Marka Tolju, glumce Filipa Juričića i Amara Bukvića s djevojkom Ivanom Hranjec te voditeljicu Marijanu Batinić.

'Nije slučajno da vaši mladi ljudi predstavljaju liniju Police za 2011. godinu. Radi se o mladenačkoj kolekciji BE YOUNIQUE, načinjenoj po uzoru na moju prvu kolekciju metaliziranih plavih leća s kraja 80-ih. Ta stakla patentirao sam inspiriran sjećanjem na djetinjstvo u rodnom Popoliju blizu L'Aquile, kada su stariji prozorska stakla izvana bojili u plavo kako neprijateljski bombarderi ne bi vidjeli svjetla. Tužno zamračenje odlučio sam prometnuti u veselje, plavetnilo koje asocira na nebo, more i slobodne trenutke', objasnio nam je Palmegiani. Vitalni 60-godišnjak i sam nosi Police S 8299 s modro metaliziranim lećama u obliku suza, uniseks model koji pristaje svima, pa ga je tako za sebe odabralo petero spomenutih hrvatskih celebrityja.

Skromni Palmegiani ničime ne odaje da je art direktor jednoga od vodećih proizvođača u branši koji se od svojih početaka 1979. do danas proširio na više od 80 zemalja diljem svijeta.

Svoj je uspon DeRigo započeo 1983. kreiranjem prve kolekcije sunčanih naočala Police. Od klasičnog pilotskog dizajna koji je uvijek u modi preko retro stila do predimenzioniranih maski, to su modeli za svačiji ukus, a u posljednje vrijeme pridružili su im se i modni dodaci s potpisom branda: satovi i nakit, kožni novčanici, remenje, olovke i rokovnici, kožne jakne i vjetrovke te parfemi.

Najnovija Policeova kolekcija iz kreativne radionice Brune Palmegianija predlaže metropolitan look, flashback s kraja 80-ih u vidu metaliziranih plavih leća, sa spomenutim top modelom u vječnom obliku kapi.

'Otkrit ću vam malu ekskluzivu! Svi prvo pomisle da je Police kršten po istoimenoj rock grupi, što je krivo jer ona u vrijeme našeg početka više nije ni postojala. Riječ je o slučajnosti. Jedan moj kupac, Kanađanin, početkom osamdesetih spomenuo mi je da ga moje sunčane naočale podsjećaju na Ray Ban Wayfare kakve nose njujorški policajci. Tako je kršten Police', otkrio nam je Palmegiani.