taylor, kate, selena...

Njihovim stajlinzima smo se divili i kopirali ih: 10 najpopularnijih ikona stila u 2023.

01.12.2023 u 12:11

Bionic
Reading

Prema broju pretraživanja na Googleu, najpopularnija modna ikona je pjevačica Taylor Swift, a pomalo čudi što se manekenka i trendseterica Hailey Bieber nije našla u top deset

Od glamuroznih izdanja na crvenom tepihu, preko svečanih stajlinga za svjetske turneje i vjenčanja do ležernih, a toliko elegantnih svakodnevnih kombinacija; u 2023. godini vidjeli smo niz inspirativnih kombinacija modnih ikona, a Google je objavio tko je bio među deset najpopularnijih.

Taylor Swift

Nakon godine u kojoj je svojom 'Eras' turnejom obarala rekord za rekordom, pjevačica Taylor Swift dosegla je status jedne od najpopularnijih osoba na svijetu. Stoga nimalo ne čudi što je prva i po broju pretraživanju stajlinga na Googleovoj tražilici u 2023. godini.

Njeni outfiti s turneje oduzimali su dah, no ono čime se posebno istaknula bilo je obilje street style inspiracije nadahnute vintage stilom.

  • +4
Taylor Swift Izvor: Profimedia / Autor: RS/MPI / CAPITAL PICTURES / PROFIMEDIA

Bilo da se radi o plisiranim ili tartan suknjama, haljinama-puloverima ili klasičnim trapericama - njen look bio je garancija pogođenog stajlinga. Kada svemu pridodamo 'krivnju' za zaluđenost modnog svijeta visokim čizmama, jasno je da govorimo o trenutno najpopularnijoj modnoj ikoni na planeti.

Kendall Jenner

S oko 317 000 Google pretraživanja Kendall Jenner zauzima drugo mjesto na ljestvici. Manekenka ne samo da pokazuje najnovije trendove na modnoj pisti, već i inspirira svojim svakodnevnim izgledom.

Na velikim se događanjima odlučuje za elegantnu večernju odjeću, no najveći utjecaj ima svojim ležernim street style kombinacijama. Kada je riječ o bojama, 28-godišnjakinja se drži neutralnijih tonova. Što možete naučiti od nje? Promjene su dobrodošle. Danas tajice, tenisice i kapa, sutra pripijena kožna haljina - birajte prema raspoloženju!

  • +3
Kendall Jenner Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Kate Middleton

Kate Middleton bez sumnje je ikona stila. Preko 274 000 pretraživanja na Googleu ne samo da to potvrđuju, već ju čine i najtraženijom modnom inspiracijom među aristokratkinjama.

Svatko može pronaći dovoljno inspiracije od princeze od Walesa. Osim dizajnerskih komada, Kate Middleton voli birati i poznate high street brendove koje nosi i na svečanijim događanjima.

Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: Aaron Chown / PA Images / Profimedia

Od elegantnih haljina preko ležernih lookova sa svojim poznatim (skinny) trapericama do klasičnih poslovnih kombinacija: Kate Middleton svaki put iznenadi novim detaljima, a često i bojama, iako je njena poruka jasna - kada niste sigurni što odjenuti, birajte jednobojne stajlinge.

Selena Gomez

Selena Gomez poznata je po svom jednostavnom stilu, koji dobro opisuje francuski pojam 'nonchalant'. No osim bezvremenskih, minimalističkih lookova koje je pjevačica nosila na ovogodišnjem Tjednu mode u Parizu, odvažila se isprobati i upečatljive trendove. U ružičastom kompletu à la Barbie, heklanoj cvjetnoj haljini ili haljini sa životinjskim printom, Selena Gomez pokazuje svoju ljubav prema uzbudljivim uzorcima i bojama.

Njezin izgled s crvenog tepiha za VMA dodjele je nezaboravan: crvena večernja haljina Oscara de la Rente koja je dokaz da i zaljubljenice u minimalizam trebaju isprobati odvažne i glamurozne outfite.

  • +3
Selena Gomez Izvor: Profimedia / Autor: ABACA / Abaca Press / Profimedia

Lady Gaga

Ako itko zna kako privući pozornost, onda je to Lady Gaga, koja nas je naučila na često šokantne stajlinge koji su oličenje modne hrabrosti.

U 2023. često smo je viđali u razigranoj odjeći — kao na crvenom tepihu na dodjeli Oscara, gdje je nosila crnu Versace haljinu ravno s piste. No, pjevačicu smo ove godine jednom vidjeli i u trapericama i majici, kada je dala do znanja da i najobičniji outfit ne mora biti dosadan.

Meghan Markle

Iako Meghan Markle više nije obavezna posjećivati ​​kraljevske događaje, pokazala nam je nekoliko izgleda u proteklih nekoliko mjeseci koji je i dalje čine kraljicom stila. S mješavinom elegancije i ležernosti, oslanja se na klasične krojeve, monokromatske odjevne kombinacije zagasitih boja i visokokvalitetne materijale, što je čini vrhunskim primjerom tihog luksuza pomiješanog s klasičnim stilom.

  • +6
Meghan Markle Izvor: Profimedia / Autor: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ariana Grande

Ariana Grande nas već deset godina inspirira svojim stilom. Dok je 2010-ih potaknula opsjednutost predimenzioniranim majicama s kapuljačom koje je nosila bez hlača, i u 2023. imala je velik utjecaj na trendove.

Pjevačica redovito na Instagramu dijeli snimke svojih outfita s haljinama, suknjama i korzetima, često s detaljima mašne. Njezin savjet: Uvijek budite ženstvene.

Beyoncé

Beyoncéin utjecaj na pop kulturu prirodno se proteže i na svijet mode, što potvrđuje gotovo 196 000 Google pretraživanja u 2023. Iako je godina bila obilježena njezinom svjetskom turnejom, ne čudi da i njezin stil postavlja trendove.

Koliko god blistava i ekstravagantna bila Beyonceina odjeća na pozornici, pjevačica se također oslanja na blještavilo, dijamante i elegantne haljine s efektom koji privlači poglede izvan pozornice - savršeno kao izvor inspiracije za blagdane.

  • +3
Beyoncé Izvor: Profimedia / Autor: ShotbyNYP / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Billie Eilish

Billie Eilish osvojila je generaciju Z i svojom glazbom i modnim ukusom. Pokazuje nam koliko je važno ostati vjeran svom stilu, pogotovo kada je toliko osebujan..

Široka odjeća, monogrami i tenisice dominiraju njezinim kombinacijama i ove godine, pri čemu se i dalje drže svoje omiljene boje - crne.

Sofia Richie

Nakon vjenčanja iz snova na jugu Francuske s glazbenim producentom Elliotom Graingeom, Sofia Richie stekla je svjetsku slavu. Od vjenčanja do viralnih lookova, osvaja društvene mreže munjevitom brzinom, a što god odjene postaje trend! To potvrđuje i Google, prema kojem je popularnija čak i od Hailey Bieber.

Kao zagovornica stila tihog luksuza, 25-godišnjakinja kombinira visokokvalitetne komade kako bi stvarala klasične, minimalističke outfite. Predviđa se da bi u 2024. mogla postati najutjecajnija modna influencerica.

  • +6
Sofia Richie Grainge Izvor: Profimedia / Autor: IMAGE PRESS AGENCY / DDP USA / LISA OCONNOR/AFF-USA.COM / MEGA / THE MEGA AGENCY / IMAGE PRESS AGENCY / DDP USA / PROFIMEDIA