TATOO MANEKENI

Njihove tetovaže izluđuju obožavateljice diljem svijeta

03.08.2014 u 09:55

  • +5

Tetovaže nogometaša

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Mnogi nogometaši ukrašavaju se tetovažama, neki su i pretjerali u tome, ali njihovo isklesano tijelo to itekako trpi

Jedan od najpoznatijih nogometaša David Beckham prekrio je tijelo mnogim slikama i jedan je od predvodnika ovog trenda. Veliki David ima na tijelu dvadeset velikih tetovaža, a neke od najnovijih su ime njegove kćeri Harper i slika Isusa kojeg nose tri kerubina, koja predstavljaju njegova tri sina Brooklyna, Romea i Cruza. Ime svoje supruge Victorije ispisao je na hindu jeziku, vjerojatno kako bi svi znali da je njihova povezanost na dubljoj razini.

Ponajbolji hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić također voli tetovaže. Mandžina cijela lijeva ruka ispunjena je tetovažama, a one, kako je jednom izjavio, predstavljaju sve što je prošao u karijeri. Tako su na ruci križ, lopta, zvijezde, četiri karte asa što predstavljaju najjači poker, a sa strane je i kocka. Na desnoj ruci na kineskom je napisao 'moć, sreća, obitelj, vjera'. Na desnoj nozi Mandžo je istetovirao i horoskopski znak Blizanca, jer je rođen u tom znaku.


Od nedavno igrač Liverpoola Dejan Lovren ime svoje Anite tetovirao je ispod srca, a osim toga ima imena roditelja i brata te tetovažu koja na hrvatskom prijevodu znači: 'Potrebno je tisuću koraka da bi došao do vrha i jedan da padneš na tlo.'

Tetovaže lijepo stoje i Vedranu Ćorluki koji na desnoj nadlaktici ima molitvu na engleskom jeziku koja u hrvatskom prijevodu znači: 'Anđele čuvaru, zaštiti sve one čija su imena zapisana u mom srcu.' Aaaaah!

Čovjek kojeg se slobodno može nazvati hodajućim stripom jest obrambeni igrač Daniel Agger koji je uz to što je profesionalni nogometaš, i kvalificirani tatoo majstor. Baš zato je sam sebi hodajuća reklama. Mnoge njegove tetovaže posvećene su Vikinzima. Leđa su mu u potpunosti prekrivena tetovažama, kao i ruke. Na leđima ima svoj datum rođenja i latinsku izreku 'Mors certa, hora incerta' ili na hrvatskom prijevodu 'Smrt je sigurna, ali njezin sat nesiguran' i mnoge druge. Navijače je najviše oduševilao kada je tetovirao himnu nogometnog kluba Liverpoola 'You'll Never Walk Alone'. Navodno Danijel više nema mjesta za nove tetovaže.

Španjolski i Realov branič Sergio Ramos također se odlučio za tetoviranje ruku. Na lijevoj ruci tako, između ostalog, ima simbole španjolske kraljevske krune, a na desnoj vjerski sadržaj, Djevicu Mariju i Isusa. Na listu svake noge ima istetovirane ogromne pehare kao podsjetnik na trofeje koje je osvojio.