ZADIVLJUJUĆA LJEPOTA

Njezino lice najbliže je čistom savršenstvu

  • Autor: T. B.
  • Zadnja izmjena 15.07.2016 22:08
  • Objavljeno 15.07.2016 u 22:08
  • +5
  • +2

Ljepotice sa najsavršenijim licem

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Tko ima savršeno lice? Odgovor na ovo pitanje uvelike ovisi o tome koga pitate, no prema kozmetičkom kirurgu Julianu De Silvi, žene čija lica odgovaraju čuvenom zlatnom rezu su Amber Heard, Kim Kardashian, Kate Moss, Emily Ratajkowski i Angelina Jolie

Iako je ljepota stvar ukusa, postoje neke geometrijske pravilnosti poput zlatnog reza koje su univerzalno ugodne ljudskom oku.

Kozmetički kirurg Julian De Silva, koji radi u londonskom Centru za naprednu kozmetičku i plastičnu kirurgiju lica, analizirao je slavne žene u Hollywoodu i napravio malu listu savršenih lica prema kriteriju zlatnog reza.

Na prvom mjestu De Silvine liste našla se glumica Amber Heard, čiji omjeri očiju, obrva, nosa, usana i čeljusti odgovaraju zlatnom rezu s oko 92 posto.

Odmah iza bivše Deppove žene našla se Kim Kardashian (91,39 posto). Treće mjesto zauzela je Kate Moss (91,06 posto), na četvrtom je Emily Ratajkowski (90,8 posto), a na petom se našla Angelina Jolie


Ostalih pet mjesta na listi najljepših deset ženskih lica zauzele su Kendall Jenner, Helen Mirren, Scarlett Johansson, Selena Gomez i Marilyn Monroe. Jennifer Lawrence je na 11. mjestu sa 89 i pol posto podudarnosti lica sa zlatnim rezom.

Marilyn Monroe profimedia

Marilyn Monroe profimedia

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Osim svoje liste, doktor Juilan De Silva od najljepših lica svojim je računalnim programom napravio kompozit koji pomalo podsjeća na Oliviju Wilde i Amandu Seyfried.

'Rezultati su bili iznenađujući i ukazuju na to da nekoliko poznatih glumica i manekenki imaju lica koja gotovo savršeno odgovaraju grčkim principima fizičke savršenosti', rekao je De Silva.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!