'skant'

Nije suknja, a nisu ni hlače: Vraća se vrući trend iz 90-ih, a ove jeseni ćemo ga obožavati

31.08.2022 u 10:50

Bionic
Reading

Jednim dijelom suknja, jednim dijelom hlače, modni komad koji nosi ime 'skant' (skirt-pant, odnosno suknja-hlače) vlada modnim pistama, a ove jeseni nesumnjivo će pokoriti i uličnu modu

Promatrajući najnovije stilske prijedloge koje su kreativni direktori modnih brendova lansirali na piste lako je uočiti kako su hibridni komadi sve češće interpretacije u modnoj industriji.

Modni komadi koji su zapravo spoj dva odjevna predmeta, poput 'pantaboots', hlača-čizmama koje je prošetala Kim Kardashian, a zatim gotovo svi ostali, imaju tendenciju snažno i efektno zavladati modnom scenom. Suknja-hlače ili skant (odjevni komad koji je na pola puta između 'suknje' i 'hlača') smatra se jednim od najhvaljenijih trendova za jesen i zimu 2022./2023.

Ovaj trend posebno će se dopasti ljubiteljicama maksi suknji i izrazito širokih hlača, odjevni predmeta koji neodoljivo spajaju udobnost, dobar izgled i lakoću nošenja. Skant, modnu ikonu 90-ih, koje je trenutno najpopularnije razdoblje za inspiraciju po pitanju modnih trendova, reinterpretirao je modni dizajner Olivier Rousteing za Jean Paul Gaultier Haute Couture kolekcije, a ovaj trend su prigrlile i druge modne kuće kao što su Chanel i Armani Privé.

Dok je Virginie Viard za Chanel podlegla pokretu, živim nijansama i romantičnim uzorcima koji zagovaraju eleganciju i iznimnu sofisticiranost, Armani u svojoj kolekciji zagovara jesensku i zimsku sezonu okupanu neutralnim bojama i fluidnim teksturama.

Kako kombinirati suknja-hlače?

Zanimljivo dizajnirane i lepršave nogavice ovog hibridnog komada koji spaja hlače i suknju u jedno te postaje sinonim za dobro odijevanje potrebno je mudro uklopiti s ostatkom stajlinga, a tu , sudeći prema dizajnerima nema mjesta sramežljivosti.

Jedan od odjevnih predmeta koje je Rousteing oživio zajedno sa skantom (kojeg je ovaj put pokazao u traperu) je stožasti korzet, modni komad koji je napravio revoluciju 80-ih i 90-ih u nošen od strane legendarnih ličnosti poput Madonne. Prema tome, prilikom kombiniranja suknja-hlača posegnite za izrazito strukturiranim komadima koji će u ovom slučaju biti najbolji saveznici. Također, cipele s platformom na najbolji način će zaokružit look te dodati koji centimetar.

Postoje oblici i izrezi koji su nosivi tijekom cijele godine, a jedan od takvih sigurno su modni komadi otvorenih ramena. Ovaj maksimalan izraz senzualnosti i delikatnosti najprije je pokazala Eugenia de Montijo u 19. stoljeću, a kasnije ga je Brigitte Bardot snažno popularizirala tijeko 1950-ih. Sada ovaj modni komad Chanel tvrtka koja predlaže kombiniranje sa suknja-hlačama za kreiranje nezaboravnih stajlinga.

Nemoguće je primijetiti da su prozirni odjevni komadi zavladali modnim pistama, a vrlo brzo i uličnom modom. Iako je prozirna forma stigla uglavnom u obliku haljine Armani Privé nudi vrlo elegantno i sofisticirano rješenje – sjajne, prozirne bluze koje klize niz tijelo, a savršeno se uklapaju sa suknja-hlačama od svile.