SPLIT GORI!

Neviđeno dobra atmosfera na Ultra Europeu

13.07.2013 u 11:15

  • +7

Ultra Europe u Splitu

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj

Bionic
Reading

Tridesetak tisuća posjetitelja iz oko osamdeset različitih država natiskalo se na travnjak splitskog Poljuda na prvom danu Ultra Europe festivala, najpoznatijeg svjetskog branda elektronske glazbe koji je preko Splita ove godine prvi put uvezen u Europu

Događaj zbog kojega su grad i okolicu doslovce preplavili turisti prošao je u savršenom redu - policija je izvijestila o tek dvoje uhićenih zbog narušavanja javnog reda i mira te o 11 zapljena manjih količina droge, od čega se šest odnosi na strance.

Ljetni spektakl na Poljudu, koji se nastavlja u subotu navečer uz nedjeljni after party na Hvaru, opravdao je očekivanja: 37 DJ-eva na trenutke su doista raspametili publiku na dvije odvojene pozornice, a zvijezde prve večeri bili su Avicii i Carl Cox. Bučna fešta nastavlja se večeras, na Poljudu između ostalih nastupaju Afrojack, Hardwell i Armin van Buuren.

Vrijedi napomenuti da je za praćenje festivala akreditirano preko stotinu novinara, pa se pretpostavlja da će promotivni učinak za turizam biti vidljiv još mjesecima. Organizatori su već najavili da će Ultra festival ostati u gradu najmanje idućih pet godina.

Nedjeljno jutro u Splitu, gradu u kojemu slobodnih kreveta jednostavno više nema, proteklo je u znatno mirnijoj atmosferi: većina gostiju odmara se i priprema za drugu večer festivala, koja također počinje u 16 sati i traje do 5 sati ujutro. Tko nema sobu, snašao se u parku, na klupi, na plaži...