odličan izbor

Neodoljivi spoj chica i ležernosti koji pristaje svakoj figuri: Midaksi suknje i haljine obožavat ćete ovog proljeća

04.05.2022 u 10:37

Bionic
Reading

Ove sezone haljine i suknje karakterizira jedan ključni detalj: midaksi duljina. Ova srednja duljina omiljenih proljetnih odjevnih komada donosi vrlo zgodan spoj chic ležernosti i elegancije

Nisu dugačke, a ni srednje, negdje na pola puta između midi i maksi duljine nalaze se popularno nazvane midaksi haljine i suknje i predstavljaju pravi vrući trend sezone.

Duljina je to s kojom je nemoguće pogriješiti, a koliko je ovaj trend chic govori i činjenica kako se Kate Middleton, koju mnogi smatraju neokrunjenom kraljicom stila, u svojim modnim kombinacijama vrlo često oslanja upravo na ovu duljinu haljina i suknji.

  • +9
Kate Middleton Izvor: Profimedia / Autor: David Hartley / Shutterstock Editorial / Profimedia

Neodoljiva odlika midaksi suknji i haljina je ta da pristaju baš svakom obliku tijela, a uz to, nosive su u baš svoj prigodi. Naime, kada je riječ o maksi varijantama ovih odjevnih predmeta, nerijetko dugi krojevi i višak materijala mogu djelovati zagušćujuće, a ta duljina rijetko kada je dobar izbor za one s nešto malo manje centimetara visine. S druge strane, midi duljine, bez obzira na kroj i stil, uvije djeluju ozbiljno i imaju pomalo 'poslovni look' pa ih je teže kombinirati za ležerne izlaske.

Upravo tu na modnu scenu nastupaju midaksi modeli haljina i suknji koji donose savršenu ravnotežu između ove dvije duljine. Naime, poludugi modeli nikada nisu prekratki, ali ni predugi, a ova trendi duljina također je sjajan izbor kako za proljetne i ljetne, tako i jesenske dane kada se temperature malo spuste.

  • +19
Midaksi haljine i suknje Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije