POŠTEDITE SE MUKE

Nemojte ovo raditi ako želite imati ravan trbuh

13.09.2013 u 08:59

Bionic
Reading

Ah, tko ne želi ravan seksi trbuh zbog kojeg odlično izgledamo i u trapkama i u uskoj haljinici? No nemojte padati na mitove poput izgladnjivanja, jer ćete se samo bezveze namučiti

Da ne biste uzalud trošili energiju i iscrpljivali tijelo, izbjegavajte ove mitove koji garantiraju ravan trbuh.

Dodatni trbušnjaci

Radite dodatne trbušnjake u nadi da ćete zbog toga imati savršeno ravan trbuh? Odmah odustanite. Svi imamo trbušne mišiće, samo što su kod nekih, nažalost, sakriveni ispod sloja nakupljenih masnoća. Ako je i kod vas taj slučaj u pitanju, trebate se koncentrirati na rješavanje tih masnih naslaga odnosno sagorijevanje masti.

Izgladnjivanje

U nekim trenucima većina osoba koje žele smršavjeti i imati ravan trbuh pomišlja na izgladnjivanje. Osim što neće dati nikakve rezultate, preskakanje obroka i izgladnjivanje može učiniti veliku štetu tijelu i organizmu. Poremetit ćete rad metabolizma i zapravo usporiti proces mršavljenja, jer će u jednom trenutku tijelo početi zadržavati zalihe kada osjeti da ne dobiva energiju. Radije probajte jesti više manjih obroka kroz dan kako biste smanjili količinu hrane koju unosite i ubrzali rad metabolizma.

Pilule i suplementi za mršavljenje

Kada čujemo da će nam nešto pomoći da se brzo riješimo suvišnih kilograma, odmah padamo u iskušenje da to i kupimo. Puno reklama garantirat će vam gubitak kilograma i ravan trbuh, ali prije nego što krenete u šoping, stanite na trenutak i realno razmislite o svemu. Što vam vrijedi piti skupe pilule za mršavljenje a nastaviti sa starim lošim navikama. Tako sigurno nećete smršavjeti, a novac koji ste potrošili radije spremite kao motivaciju za kupnju novog bikinija ili neke druge dobre krpice kada dođete do cilja. Pazite na prehranu i redovno vježbajte da sagorite masnoće i rezultati neće izostati.

Pakirana i prerađena hrana

U obrađenoj hrani ima puno dodataka poput šećera i nezdravih sastojaka pa u organizam unosite puno više kalorija nego što mislite. Lakše ćete smršavjeti i doći do ravnog trbuha ako jedete hranu koju ste pripremili kod kuće, jer ćete točno znati što jedete i koliko nutritivne vrijednosti ili kalorija ima.

Izbjegavanje ugljikohidrata

Obilježeni su kao najveći neprijatelji vitke linije, ali ugljikohidrati su također potrebni našem tijelu da bismo propisno funkcionirali, jer između ostalog djeluju kao hrana za naš mozak, piše fitnea.com. Ovdje trebate također izbjegavati prerađenu hranu i uzimati dobre ugljikohidrate bez dodataka poput integralne tjestenine, smeđe riže ili pak zobenih mekinja koje su idealne za doručak uz jogurt. U malim količinama zdravi ugljikohidrati neće vam naštetiti.