NEOBIČAN OBLIK

Nemoguće je ne primijetiti ovu kuću

20.04.2013 u 08:00

  • +13

Moderna kuća u Australiji

Izvor: tportal.hr / Autor: Tportal

Bionic
Reading

Moderna kuća smještena u Australiji stvara nevjerojatne kontraste, kako po pitanju boje, tako i oblika, a zbog njezina neobičnog oblika nemoguće ju je ne primijetiti

Za izgled i sam dizajn ove moderne australske kuće koja nosi naziv Hewlett Street House, zaslužan je arhitektonski studio MPR Design Group, a sama kuća svojim neobičnim izgledom, bojama i oblikom potpuno se izdvaja od susjednih te odmah zapinje za oko. Dizajn ove izvorno obiteljske kuće, smještens u Bronte Beachu, rađen je u namjeri da se maksimalno iskoristi pogled na bajkovitu obalu i prirodu.

'Pogled na plažu i obalu, koje se neprestano mijenjaju, nalazi se na južnoj strani, dok druga strana pruža pogled na ograđeni prostor koji daje osjećaj sigurnosti i utočišta', navode arhitekti koji su radili na ovom projektu.

Iz daljine, kuća podsjeća na kakvo veliko gnijezdo koje se sastoji od dvije betonske i isklesane kutije s rupama, čime je omogućen veliki stupanj otvorenosti. Gornja etaža orijentirana je prema plaži, dok je donja etaža okrenuta prema ulici. Kuću čine ukupno tri etaže, a neobična geometrija koja vlada u svakom prostoru stvara nevjerojatnu vizualnu igru svjetla i nijansi te također osigurava prirodnu ventilaciju. U uređenju interijera prevladava minimalizam s modernim komadima namještaja bez pretjeranih detalja, dok najveći ukras čine velike staklene stijene te neobični otvori u različitim oblicima.