I TO KOD KUĆE!

Nema boljeg za pomlađivanje od ovog

18.11.2013 u 10:47

Bionic
Reading

Toliko je razloga zašto volimo jesen: još uvijek je ugodno vrijeme, prelijepe boje lišća, jesenska moda… Ono što nas ponajviše veseli su bogati plodovi jeseni, a ovaj put donosimo kako ih možete iskoristiti za njegu lica i tijela

Za maske od najčešće upotrebljavanih plodova ne treba vam puno vremena ni novca, a ne morate ni ići u kozmetički salon. Odličan učinak će, uvjerite se već danas, imati maske i pilinzi za koje vam donosimo recepte:

Maska od bundeve
Vitamin A, antioksidans u obliku vitamina C i cink – sve će to dobiti vaša koža pomoću ove maske.

Sve što trebate je:
velika žlica pirea od bundeve
žlica meda
pola žlice mlijeka

Povežite sve sastojke i nanesite ih na čisto lice kružnim pokretima. Izbjegavajte područje oko očiju. Masku ostavite da djeluje od 15 do 20 minuta, zatim isperite mlakom vodom.

Muškatni oraščić i cimet
Ovi fini začini ne samo da dobro mirišu, već su i dobri za vašu kožu. Muškatni orah ima antiupalna svojstva i može suziti pore te smanjiti crvenilo od akni, ali i ublažiti ožiljke. Cimet djeluje poput pilinga te je antiseptik. Kad se ovi začini pomiješaju s medom, nastaje iscjeljujuća maska.

Pripazite ipak na muškat, jer on može iritirati osjetljivu kožu, zato isprobajte masku na malom dijelu kože prije nego što je rasporedite po cijelom licu.

Sastojci:
• žlica meda
•1/4 žličice cimeta
•1/4 žličice muškatnog oraščića

Povežite sastojke i nježno ih nanesite na kožu te ostavite 20 minuta. Isperite.

Šećer i začini za piling tijela
Koža će vam biti zahvalna pružite li joj piling koji će je pomladiti i namirisati, ali i vaša će cirkulacija naglo živnuti. I to sve zbog sastojaka koje, čim nastupi jesen, imate kod kuće i koje ste već koristili za lice, a to su pire od bundeve i cimet. U kombinaciji sa smeđim šećerom, bit će to pravi mirisni melem.

Sastojci:
1/2 šalice pirea od bundeve
pola šalice smeđeg šećera
1/4 žlice mljevenog cimeta

Ovo je piling samo za tijelo, ne i za lice. Umasirajte ga lagano i potom isperite.

Maska od brusnica
Brusnice su prirodno bogate vitaminima C i K te sadrže antioksidanse, što će vašu kožu učiniti mladolikom i čak smanjiti podočnjake, odnosno učiniti ih manje vidljivima. One su i prirodni toner lica, a kad se kombiniraju s medom i jogurtom, stvore masku savršenu za meko lice.

Sastojci:
desetak svježih brusnica, zgnječenih
žlica meda
žlica običnog jogurta

Povežite sastojke i kružnim ih pokretima nanesite na lice, ali ne i oko očiju. Ostavite 15 minuta, zatim isperite.