MIŠO KOVAČ:

Nema Bob Dylan pojma. Ne’š ti njega, legende!

Mate Mišo Kovač (2)

Mate Mišo Kovač (2)

Izvor: tportal.hr / Autor: Lucija Bušić

Legendarni pjevač Mate Mišo Kovač osvrnuo se na na nedavnu izjavu Bob Dylana za magazin Rolling Stone u kojoj je, između ostalog, naveo kako 'Židovi mogu nanjušiti naciste, a Srbi Hrvate' te je prokomentirao u svome poznatom stilu

Legendu Mišu Kovača isprovocirala je izjava poznatog američkog pjevača u magazinu Rolling Stone u kojoj je, na pitanje novinara da opiše Ameriku nekad i u vrijeme ukidanja ropstva, izjavio kako crnci mogu osjetiti nekoga tko ima korijene robovlasnika ili pripadnika Ku Klux Klana, isto kao što Židovi mogu nanjušiti naciste, a Srbi Hrvate.

'Nema Bob Dylan pojma! Šta on uopće zna. Šta on ima mudrovat o tome da Srbi mogu nanjušit Hrvate, o našoj povijesti, šta se ima u nju mišat, a pojma nema o njoj. Priča besmislice. Ne'š ti Dylana', izjavio je Mate Mišo Kovač za Slobodnu Dalmaciju.

Mišo smatra pak da svijetom kolaju krive informacije koje su svjetlosnim godinama udaljene od prave istine.

'Dobro se zna da su političari namistili rat u Jugoslaviji i da su Srbi napali Hrvatsku. Nije tada svijet reagirao na jedan Vukovar, a znate zašto? Zato šta je Americi bilo u interesu da uzme Kosovo ka svoju bazu. I ona je to uspjela. I šta sad ima Dylan o tome pričat, ka da on o tome šta zna. Ne'š ti njega, velike legende. Elvis Presley je legenda. Beatlesi su legende. Dylan je bija tip šta je svira tu neku ruralnu glazbu u SAD-u. Nema on pojma', kaže Mišo te dodaje kako se preko te Dylanove izjave ne bi trebalo samo tako lako prijeći.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi