MODNI KUTAK

Nekoliko savjeta za kul ljetni look

14.06.2011 u 14:28

Bionic
Reading

Moda je promjenjiva, no stil je vječan. Najlakše je za svaku sezonu nakupovati sve novo od glave do pete, no za to je potrebna i nepresušna vreća novca (a tko si to može priuštiti?). Kul se može izgledati i uz vrlo limitiran budžet, vještim kombiniranjem odjeće koju već imamo u garderobi te pomoću nekoliko stilskih intervencija

Nije lako nositi se sa svim onim pomno sređenim curama koje srećeš svaki dan na školskom hodniku. No možda je mali broj njih zbilja potrošio cijelo bogatstvo na odjeću - većina je tih cura ovladala mudrom vještinom kombiniranja postojećih stvari u ormaru uz jeftino i uvijek dobrodošlo osvježenje: modne detalje.

Iako imaju poprilične bankovne račune, zvijezde poput Demi Lovato ili Vanesse Hudgens nose stvari iz cjenovno prihvatljivih dućana i za nas obične smrtnike te ih pametno kombiniraju i s odjećom s dizajnerskim potpisom.

Vanessa Hudgens zna kako  nositi cvjetni uzorak
Demi Lovato (18), Disneyjevoj zvijezdi, uvijek polazi za rukom da i u vrlo jednostavnim kreacijama izgleda odlično. Ključna stvar su, smatra Demi, detalji.

'Luda sam za nakitom. Naravno, ne trošim puno novca jer mi vrlo brzo dojadi. Imam gomile naušnica i velikih narukvica, a često nosim i marame ili šalove', rekla je Demi koja ljeti nosi topove, majice i traperice.

Za ovo ljeto nabavila je nekoliko modernih dugih haljina, a opskrbila se i kratkim haljinama koje ponekad nosi i na hlače. Ova markantna crnka, koja ističe da su dani njezine borbe s demonima iza nje (slomila se zbog problema s prehranom i samoozljeđivanjem), voli i intenzivnije boje koje su ove sezone hit, a koje joj super pristaju.

Ljetni must have komadi odjeće: haljina ili top cvjetnog uzorka, maksi haljina npr. u ultramodernoj bijeloj boji, traper kratke hlačice ili minica, nekoliko glomaznih narukvica koje možeš nositi zajedno na ruci, bijele skinny hlače (ili tamnijih boja, ukoliko tvojoj građi ne stoje svijetle boje), majice veselih boja, špagerice ili natikače na punu petu, velika platnena torba – i daj mašti na volju. Zaigraj se svojim kombinacijama!

Najpopularnije boje ove sezone su: narančasta, fuksija, grimizno crvena, žuta, pastelno plava, tirkizna i intenzivno zelena.

Dakle, i uz skroman budžet možeš izgledati lijepo pa si svakako (a možda ih imaš i od prošle godine) nabavi nekoliko majica na pruge ili točkice, s printom ili u veselijim bojama, a uz starke, gladijatorice, moderne špagerice, natikače ili sandale na punu petu nećeš biti nezamijećena gdje god da se pojaviš. Ako imaš lijepe noge, kao stvorene za tebe su vruće traper hlače ili minice, a cure kojima se sviđa ženstveniji look moraju si nabaviti dugu (maksi) haljinu koja je hit već nekoliko sezona. Naravno, nikako ne smiješ zaboraviti ni na modne detalje poput narukvica, velikog prstenja, ogrlica, predimenzioniranih torba ili cekera od pruća, šeširića ili sunčanih naočala, a izbor u našim trgovinama je i više nego solidan.