LIJEPO LICE

Nekoliko besplatnih trikova za super ten

16.12.2013 u 08:59

Bionic
Reading

Svi se trudimo kako bi nam koža lica izgledala svježe, mladenački i čisto cijeli dan. Kad smo mlađi, imamo problema s aknama, a s godinama pak nastaju drugi problemi, suha, koža, sitne bore, siv ten

No uz neke male besplatne trikove koža vam može izgledati svježe i mladoliko. Možda su potpuno suprotni od vaše uobičajene rutine no zašto ne biste probali ove male beauty tajne kako biste imali lijepu kožu.

Ne perite je prečesto
Prva stvar koja nam pada na pamet kad želimo čistu kožu, jeste da je što češće peremo. No to je krivo i može imati suprotan učinak. Naime, prečestim pranjem skidate gornji sloj kože koji ima svojstva i zaštite. Za najbolji učinak perite lice dvaput dnevno. Najbolje ujutro i navečer.

Koristite prirodne sapune
Prirodni i organski sapuni, odlični su za ljepotu i zdravlje kože. Svakako se posavjetujte sa stručnjakom i kupite sapun koji odgovara vašem tipu kože. Svakako pripazite ako imate masnu ili suhu kožu da sapunom ne postignete kontraefekt. Potražite sapun koji će pomoći prirodnoj zaštiti kože da bude još efikasnija.

Sok od limuna
Limunov sok može biti odličan način za čišćenje kože. Citrusi su inače moćni baš za ovu namjenu, a odlični su ako imate masnu kožu ili problema s aknama. Iscijedite limun u čašu vode, čuvajte ga u hladnjaku i koristite kao tonik. Za bolji učinak možete mu dodati i malo ružmarinova lišća.

300670,300653,282725,298528
Aloe vera

Odlična za čišćenje kože i sitne nesavršenosti. Nabavite masku na bazi aloe vere, a mogla bi vam pomoći i za brže uklanjanje akni.

Manje make-upa
Htjeli vi vjerovati u to ili ne, make up-uništava kožu. Zbog previše make-upa koža brže stari, ne može disati, razvijate mogućnost alergija, ili crvenila lica. Na lice nanosite minimalno šminke. I svakako prilikom kupnje proizvoda za lice dobro pročitajte upute i sastojke. Dobra i kvalitetna kozmetika obično je i malo skuplja. Ne štedite na svom licu i odaberite samo najbolje.