U DUHU 80-IH

Nekoć omražene čizme ponovno slove za modni hit: Dominiraju stajlinzima modnih ovisnica i policama trgovina

17.12.2020 u 14:25

Bionic
Reading

Uz izuzetak tenisica, bijela obuća poput čizama brojnim damama ne predstavlja prvi izbor, što nimalo ne čudi jer je riječ o boji koja se u praksi pokazala zahtjevnom za održavanje. Ipak, i ove sezone svjedoci smo velike popularnosti bijelih čizama, a osobito njihovih gumenih inačica

Da će bijele čizme i ove sezone postati sveprisutna pojava na modnoj sceni, krajem ljetne sezone dala je naslutiti poznata modna tražilica Lyst.

Globalna potraga modnih kupaca za bijelim modelima čizmi od početka mjeseca rujna na Lystu je porasla za 14 posto, a iako se 'koža' pokazala najpopularnijim pojmom u pretraživanjima, bijelim inačicama gumenih čizmi, kao stvorenih za kišu, popularnost je paralelno rasla iz mjeseca u mjesec.

Poput bijelih tenisica, cipela i sandala, bijele čizme u stanju su posebno naglasiti svaki osmišljeni outfit, posebice kada je riječ o kombinaciji u znaku crnih odjevnih komada, a navedeno su proteklih tjedana dokazale brojne poznate zaljubljenice u modu poput Dankinje Pernille Teisbaek ili Britanke Lucy Williams.

Da su bijeli modeli čizmi, koji su veliku popularnost posljednji put uživali 80-ih godina, ove sezone iviše nego poželjni ovoh činjenici u prilog dovoljno govori i bogata ponuda istih na policama high street trgovina.

Uz gumene verzije bijelih čizmi, izdvajaju se modeli po uzoru na kultne marte s kontrastnim vezicama te verzije takozvanih chelsea gležnjača s crnom, elastičnom gumom.

  • +22
Bijele čizme s polica high street trgovina Izvor: Promo fotografije / Autor: promo