SARAH JESSICA PARKER

Zvijezda 'Seksa i grada' ovoj neuglednoj obući vjerna je punih 27 godina

16.12.2020 u 10:50

Bionic
Reading

Iako ju zahvaljujući seriji 'Seks i grad' javnost uglavnom doživljava kao strastvenu ljubiteljicu elegantnih cipela s potpisom Manola Blahnika, američka glumica Sarah Jessica Parker posljednjih 27 godina vjerna je omraženom modelu obuće koji trenutno uživa veliku popularnost na modnoj sceni

Svoju ljubav prema modi, a naročito cipelama, Sarah Jessica Parker pretvorila je u unosan biznis, a kada ne nosi obućus vlastitim potpisom, na ulicama voljenog New Yorka nerijetko ju se može ugledati u neuglednom modelu klompi kojem je vjerna od davne 1993. godine.

Omiljeni crni model klompi danas 55- godišnja glumica obožava nositi tijekom putovanja (u kombinaciji s čarapama) kao i u šetnjama ulicama New Yorka, što je nedavno ponovno imala priliku potvrditi.

  • +4
Sarah Jessica Parker Izvor: Profimedia / Autor: Ulices Ramales / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pogledom na njezina mnogobrojna street style izdanja tijekom godina, jasno je dala do znanja da će klompe itekako dobro funkcionirati sa skinny modelom traperica ili casual hlačama cargo stila, a svoju kolekciju u ormaru s godinama je obogatila različitim modelima ove neugledne i praktične obuće.

Sarah Jessica Parker Izvor: Profimedia / Autor: Wagner / Pacific coast news / Profimedia

Iako su posljednjih sezona bivale na modnim marginama, klompe ponovno uživaju u svojih pet minuta slave.

Da je riječ o novom omiljenom modelu ružne obuće na modnoj sceni, dovoljno govori podatak da potraga za istima iz mjeseca u mjesec na tražilici Lyst raste za 27 posto. Njihov trendovski potencijal u hladnijim mjesecima prepoznao je i legendarni njemački brend Birkenstock lansiravši nove modele svojih kultnih klompi Boston u suradnji s popularnim streetwear brendom Stussy.

I dok se upravo klompe Boston s potpisom Birkenstock mogu pohvaliti titulom najtraženijih zahvaljujući porastu potražnje od rujna za 44 posto, modni kupci podjednako su naklonjeni dizajnerskim inačicama klompi poput modela s detaljem debelog lanca kakve je predstavio popularni britanski dizajner J.W. Anderson.

  • +2
Klompe su 'in' Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije