NI TIJELO NI LICE…

Nećete vjerovati što je to najprivlačnije na ljudima

20.02.2014 u 11:20

Bionic
Reading

Najnovije istraživanje otkriva da nisu toliko važni ni izgled tijela ni lica koliko je važan privlačan glas

Prirodno nas privlače prijatelji i kolege čiji glasovi zvuče poput naših, otkrivaju znanstvenici. Pojašnjavaju da ljudi više vole one koji imaju sličan akcent, intonaciju i ton glasa kao i oni. Nekada se mislilo da je stvar jednostavna – privlačniji su muškarci s dubljim glasom i žene s višim glasom – ali sada je jasno da je situacija puno složenija.

'Glas je nevjerojatno fleksibilan alat koji možemo koristiti kako bismo izgradili vlastiti identitet. Vrlo je malo toga u našim glasovima što je nepromjenjivo pa ga možemo prilagođavati raznim situacijama', istaknula je dr. Molly Babel s kanadskog sveučilišta British Columbia koja je i radila na istraživanju.

Istraživanje je pokazalo i da su najprivlačniji ženski glasovi poput onoga koji je imala Marilyn Monroe – blago uzdišući. Kod muškaraca su i dalje najprivlačniji duboki glasovi.

Istraživanje u kojemu je sudjelovalo 30 ispitanika otkrilo je da nisu toliko važni ni izgled tijela ni lica koliko je važan privlačan glas. A dobra je vijest to da se glas može trenirati i preobražavati.