TOPLO I UDOBNO

Ne znate za koju se jaknu odlučiti? Evo koji su modeli 'in', a koji 'out' ove sezone

29.10.2022 u 17:52

Bionic
Reading

Jesen i zima nezamislivi su bez toplih i udobnih jakni, jer one su osnova svakoga stajlinga. Pa ako ste u potrazi za komadom koji će vas dobro služiti tijekom hladnijih mjeseci, znajte da su trendovi ove sezone nešto drugačiji

Iako nam se ovih dana ne čini da su nam nužne toplije jakne, fashionistice koje ništa ne prepuštaju slučaju već su u potrazi za jaknama koje će nam bez sumnje uskoro trebati.

Premda su unazad nekoliko sezona najpopularniji kaputi, jakne također imaju svoje plusove jer su vrlo praktične i tople, a odlično se kombiniraju i s trendi maksi suknjama i s combaticama.

  • +12
Jakne Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije

Kako su trendovi promjenjivi, donedavno najpopularnije jakne zamijenili su drugi modeli. Saznajte koje su jakne in, a koje out:

In su jakne od vunenih tkanina, a out one satenskog sjaja

Jakne od vunenih tkanina, odnosno mješavina vune i drugih tkanina, jako su popularne među ljubiteljicama minimalističkog stila, a posebno su prikladne za elegantne stajlinge. Funkcioniraju kao ključni komad, a u njima uvijek izgledate dotjerano, čak i ako je ostatak vašeg outfita ležerniji. S druge strane jakne satenskog izgleda pospremite na dno ormara, barem zasad.

In su jakne s krznenim detaljima, a out one s resama

Ako ste zaljubljeni u svoju jaknu s resama, morat ćete je spremiti na neko vrijeme jer su njezino mjesto na ljestvici popularnosti zauzeli modeli koji imaju krznene detalje, a već su neko vrijeme hit među trendsetericama. Tzv. pilotska ili bajkerska jakna pokazala se svestranom i iznimno praktičnom jer je možete nositi sa svime što imate u garderobi, a nosi i neodoljivu cool vibru.

In su jakne s integriranom šalom, a out su one s podignutim ovratnikom

Svake sezone pojavi se jakna koja posve osvoji profile poznatih zaljubljenica u modu na Instagramu, a ovih jeseni i zime taj status mogla bi imati Totêmeova jakna Harvest. Riječ je o instagramskom fenomenu i trenutačno najpoželjnijem komadu koji svi priželjkuju. Ležeran kroj s blagim A-krojem i integrirani šal čine ga doista posebnim te prikladnim za brojne prigode. Jakne s podignutim ovratnikom neće biti toliko popularne ove sezone.

In su puferice, a out su bomberice

Apsolutni favorit kad se radi o praktičnosti tijekom hladnijeg razdoblja su trendi puferice, pa ako se još niste opskrbili ovakvim modelom, krajnje je vrijeme da to učinite. Osim što su praktične i savršene za jesen i zimu, grijat će vas, a pri tome izgledaju nevjerojatno cool. Kombinirajte ih s npr. dugom suknjom i martama za mladenački look s buntovnom vibrom.