ZBUNJENI? NISTE SAMI

Ne, ovo nije BMW serije 3, već novi 4 Gran Coupe

03.02.2014 u 11:25

  • +6

BMW serija 4 Gran Coupe

Izvor: Promo fotografije / Autor: bmw

Bionic
Reading

Prvo je BMW odlučio automobil koji se generacijama zvao serija 3 Coupe zbog para vrata manjka prozvati serijom 4, a onda su taj isti automobil opremili parom vrata više i pred nama je serija 4 Gran Coupe. Tako je BMW naizgled dobio dvije limuzine koje se grade na istoj platformi serije 3

Serija 4 Gran Coupe je zapravo duža (14 mm), niža (40 mm) i šira (14 mm) verzija serije 3 koja umjesto standardnog poklopca prtljažnika ima takozvani liftback, odnosno peta vrata, što teoretski znači da je automobil zapravo hatchback, a ne limuzina. Isto teoretski, BMW je mogao kupcima serije 3 ponuditi opciju liftbacka i ubiti dvije muhe jednim udarcem.

U odnosu na seriju 3 GT, koju smo skoro zaboravili, 4 Gran Coupe ima podjednako dugačak međuosovinski razmak kao serija 3 i na tržištu će konkurirati Audiju A5 Sportback.

Dodatna razlika u odnosu na seriju 3 su prozori bez okvira.

Pogonska paleta pod poklopcem ostaje ista kao kod sestrinskih modela, što znači da će se za motorizaciju pobrinuti poznati dvolitreni turbodizelaši sa 143 i 184 KS te dvolitreni i trolitreni turbobenzinci s 245 i 306 KS.

I da, postojat će i verzija M4 Gran Coupe. Ako ste slučajno posumnjali.