TEMA O KOJOJ SE ŠUTI

Naomi Watts potpuno otvoreno o menopauzi: 'Provest ćemo 40 ili 50 posto života u postmenopauzi. Zašto ne bismo uživale ​​u tome?'

04.10.2022 u 10:21

Bionic
Reading

Suočena s perimenopauzom, o kojoj se u društvu premalo govori, Naomi Watts odlučila je probuditi svijest javnosti o stanju s kojim se suočavaju brojne žene. Vidjevši i duhovit aspekt menopauze, glumica je pronašla način da uz dozu humora otvori mjesto toj temi u društvu

Premda je menopauza pojam za koji znaju sve žene, o perimenopauzi se ne govori puno. Razbijanjem tabua oko menopauze aktivno se bori i glumica Naomi Watts. S obzirom na to da je prvu značajnu ulogu ostvarila s 33 godine, progovorila je o upozorenjima o prolaznosti seksepila i starenju koje je čula u početcima svoje karijere.

Istaknula je problem neupućenosti žena u perimenopauzu i ono što ona donosi. Također, navodi da se ni u njenoj obitelji nije govorilo o tome, premda je i njena majka rano ušla u menopauzu. Objašnjenje šutnje je generacijski problem jer ni njena majka nije vodila takve razgovore s vlastitom majkom, što dovodi do neupućenosti u obiteljski ciklus. Glumica je priznala kako je u trenutcima u kojima je htjela osnovati obitelj počela sve više slušati o menopauzi, ali nikad nije čula za izraz perimenopauza, što je u njoj izazvalo paniku.

Nakon što je rodila dvoje djece, Kaia i Sashu, uspješna glumica suočila se s pravom menopauzom i popratnim problemima. Istaknula je kako nije željela razgovarati o tome, a da čak i kada je osjetila potrebu, naišla je na nervozu sugovornika. Zbog toga je osjećala potrebu da učini nešto i stvori društvo u kojem žene mogu otvoreno razgovarati o menopauzi.

  • +5
Naomi Watts Izvor: Profimedia / Autor: MediaPunch / Shutterstock Editorial / Profimedia

Osim osvješćivanja javnosti o stanjima i promjenama koje donose menopauza i perimenopauza, glumica je sklopila partnerstvo s kompanijom Em&Friends i kreira liniju duhovitih čestitki za menopauzu koje će se prodavati u humanitarne svrhe. Osim toga, uskoro dolazi linija novih ženskih wellness proizvoda za potrebe menopauze. 'Sada živimo mnogo duže! Provest ćemo 40 ili 50 posto života u postmenopauzi. Zašto ne biste htjele uživati ​​u tome?' napisala je u objavi na Instagramu.

'Otvorite li ta vrata samo malo, iznenadit ćete se koliko je ljudi doista spremno razgovarati o menopauzi', rekla je Naomi komentirajući svoje duhovite čestitke za menopauzu. Cilj je potaknuti žene da govore o njoj, da iznose probleme, ali i da pronađu duhovitu stranu koja će učiniti njihovo novo stanje podnošljivijim.