HEROJI IZVAN FILMA

Najveći stvarni junaci i dobrotvori među zvijezdama

20.04.2013 u 09:00

Bionic
Reading

Većina holivudskih i inih zvijezda hrabra je i junačna tek pred kamerama, no nekolicina je svoje junaštvo dokazala i u stvarnom životu. Mi vam, inspirirani nedjeljnom akcijom Heidi Klum, donosimo junački izbor portala etonline.com uz našu diskretnu asistenciju

Heidi Klum

Uslijed nedjeljnog kupanja i sunčanja, Heidinog sedmogodišnjeg sina Henryja i dvije dadilje povukao je veliki val. Lijepa i, na sreću, hrabra Heidi nije časka časila, već je, zajedno sa svojim dečkom i tjelohraniteljem Martinom, pojurila prema njima i spasila ih u zadnji čas. 'Uspjeli smo ih spasiti. Kao majka, jako sam se prestrašila za svoju djecu, ali i za sve ostale u vodi. Srećom, moj sin je dobar plivač', izjavila je 39-godišnja ljepotica.

Harrison Ford

Najhrabriji arheolog filmskih platna i šire, slavni Indiana Jones, neustrašiv je i hrabar i u stvarnom životu. Naime, Harrison je na svom ranču u Wyomingu 2001. godine čak u dva navrata spašavao, i spasio, planinare. Prvo je pronašao planinarku koja se nije mogla spustiti s planine. Smjestio ju je u svoj helikopter i transportirao u bolnicu. Iste godine sudjelovao je u akciji spašavanja izgubljenog izviđača kojeg je upravo on pronašao.


Harrison Ford kao Indiana Jones

Jennifer Lawrence

Zvijezda 'Igara gladi' u siječnju prošle godine priskočila je u pomoć ženi koja se srušila pred njenim stanom u Santa Monici. Kad je stigla hitna, nesretna žena već je bila skoro k'o nova.

Zoe Saldana

U isto vrijeme kad i Jennifer, glumica poznata (i) po ulozi u 'Avataru' pomogla je u Culver Cityju starijoj gospođi nakon prometne nesreće.


Gwyneth Paltrow

Glumica je igrom slučaja spasila život jednoj ženi. Naime, po svjedočenju preživjele, trčeći preko njujorške Sedme avenije, skoro je podletjela pod Mercedes SUV Gwyneth Paltrow. Glumica je u zadnji čast zakočila, zaustavivši je mahanjem. Zahvaljujući tom nesretnom slučaju žena je zakasnila na vlak do World Trade Centra. Ako dodamo da se sve odigralo 11. rujna 2001. godine, jasno nam je zašto je žena beskrajno zahvalna lijepoj glumici.


'Gwyneth - slučajna spasiteljica'

Demi Moore

I Demi je spasila jedan život, no ne slučajno, već virtualno. Godine 2009. na svom je Twitteru uočila netipični post: 'Zanima me je li ikoga briga što ću se sad ubiti.' Zahvaljujući Deminu odgovoru na post, Twitteraši su alarmirali vlasti koje su locirale potencijalnu samoubojicu.

Tom Cruise

Slavni glumac se više puta našao u situaciji spašavanja tuđih života, pokazavši se herojski. Jednom prilikom Tom i Katie su se vraćali s utakmice na kojoj je igrao David Beckham. Putem su naišli na žrtve prometne nesreće. Tom je brzinski pozvao policiju te su on i njegova tadašnja supruga radili društvo žrtvama dok nisu stigli policajci, vatrogasci i hitna.


Tom u akciji

Kate Winslet

Kate je 2011. godine spasila majku Richarda Bransona iz kuće u plamenu na milijarderovu privatnom otoku na Karibima.

Brad Pitt

Brad Pitt je na filmu spasio tisuće i tisuće ljudi, a samo jednu, ali vrijednu ženu na setu. Snimajući scenu sa 700 statista za film 'World War Z', Brad je primijetio kako je jedna žena pala pod noge gomile. Brzinski ju je podignuo i odnio podalje od opasnosti.

Brad Pitt spašava svijet

Ryan Gosling

Ryan Goslin je u srpnju 2011. godine u New Yorku prekinuo tučnjavu između slikara i njegova – obožavatelja. U pomalo čudnovatoj priči jedan zaljubljenik u slikarstvo svakodnevno je gledao slike gore spomenutog slikara. Kako nije imao novca da ih kupi, odlučio ih je ukrasti. Slikaru se taj potez nije svidio pa ga je stao mlatiti. U cijelu priču se umiješao Ryan i rastavio umjetnika i njegova obožavatelja.