LEJLA, ALEX, ESTHER...

Najveći skandali izbora za miss

10.10.2014 u 14:28

Bionic
Reading

Nakon što su novopečenoj kraljici Hrvatske Esther Berišić oduzeli krunu zbog nedoličnog ponašanja bacili smo oko na najveće skandale koji su tresli izbore za miss

Prvi skandal koji pamtimo seže u 2008. godinu, kada je vlasnik licence izbora za Miss Hrvatske Milan Šećković pokušao Lejli Šehović, koju su tijekom HTV-ovog prijenosa okrunili kao Miss Hrvatske, oduzeti titulu i tijaru da muslimanka ne bi predstavljala Hrvatsku na izboru za Miss svijeta.

Samo pet dana nakon izbora Lejli je zbog navodnih nepravilnosti tijekom glasanja oduzeta kruna te je misicom proglašena Ivana Petković. Lejla je ipak uvjerila direkciju da njezina

 nacionalnost ne bi trebala biti prepreka te je na kraju otputovala na svjetski izbor u San City. Godinu kasnije izbora nije ni bilo, već je titulu dobila Ivana Petković.

Aleksandra Grdić
slovi kao skandalozna misica te je svojedobno prozvana 'Miss Praxiten'. Godine 2003. ponijela je titulu najljepše, nakon čega joj je policija u automobilu pronašla tablete koje je ilegalno imala, a kod njezinog dečka pronađen je kokain.

Najbizarniji izbor za Miss Hrvatske održan je 2004. godine. Naime, Ivanu Žnidarić izabrali su ispred zahoda zagrebačkog hotela Panorama, a sudjelovalo je samo osam natjecateljica. Finalistice su same morale nabaviti svečanu haljinu, a misica je s Autobusnog kolodvora došla tramvajem i za nagradu nije dobila ništa.

Ime misice koja je osvojila titulu 2006, Ivane Ergić, našlo se u skandalu povezanom uz njezinog dečka koji je uhićen pred klubom Hacienda sa 4,3 grama kokaina.

Ni misteri nisu lišeni skandala pa je tako Dino Bubičić zamalo ostao bez krune jer se nakon izbora saznalo da je zbog dilanja droge bio u zatvoru. Ipak, kruna mu nije oduzeta. Godine 2009. direkcija je izbacila dva mistera zbog nedoličnog ponašanja.

Ozbiljan skandal uzdrmao je i ovogodišnji Miss Universe. Jedna od ljepotica tvrdi da ju je vlasnik licence Vladimir Kraljević namamio u hotelsku sobu da bi je učio hodati, ali ju je počeo seksualno zlostavljati. Kraljević je završio u policiji zbog optužbe da ju je pokušao silovati. No on tvrdi da ga je djevojka ucijenila i pokušala oteti.

Natjecanje za Kraljicu Hrvatske tresu skandali već drugu godinu zaredom. Prošlogodišnja pobjednica Sandra Vugrinec odbila je otići na put jer nije htjela sama pripremati haljine i brinuti nečije tuđe brige, pa je direkcija na natjecanje poslala Tinu Katanić, ljepoticu koja je na tom istom izboru 2006. godine osvojila drugo mjesto.

Ove godine zbog nedoličnog ponašanja kraljici Hrvatske Esther Berišić oduzeta je kruna. Navodno ne prestaje plakati, a majka je angažirala odvjetnika. I dok se s jedne strane šuškalo da joj je oduzeta kruna jer se sa Sorajom trebala kupati u čaši šampanjca, Esther je rekla da je sama predala krunu kada je vidjela koje obveze ima kao kraljica. S obzirom na to da je upisala Pravni fakultet, to joj nikako ne odgovara, a ugovor je uspjela pročitati tek nakon što je preuzela krunu.

SVJETSKI SKANDALI
Prvi izbor za Miss svijeta održan je 1951. godine u Velikoj Britaniji i već je tada bilo skandala, što su organizatori u početku praštali. Tako je, primjerice, jedna misica uspjela zadržati krunu iako je bila alkoholičarka, a druga unatoč tome što se gola slikala za tabloide.

Godine 1973. prvi put je oduzeta titula predstavnici SAD-a Marjorie Wallace, kojoj se zamjeralo pretjerano druženje s više muškaraca, a četiri godine kasnije predstavnica Velike Britanije zatajila je podatak da je samohrana majka.

Singapur je svakako država s najviše skandala. Prije dvije godine u toj su zemlji izmijenili čak tri misice. Prva pobjednica Law Ris kradljivica je kreditnih kartica koja je otuđila 6000 dolara, ne govori engleski te boluje od bipolarnog poremećaja. Njezina zamjena izjavila je da ima ozljedu leđa i da ne može satima stajati na mjestu pa je odbila uzeti titulu. Miss Singapura postala je tako Carmelita Arlando.

Predstavnice Japana te Trinidada i Tobaga 2009. su se našle u središtu skandala na izboru za Miss Universe jer je isplivao filmić u kojem se ljepotice upuštaju u seks utroje.

Na izboru za Miss Universe u Kanadi kandidatkinja je diskvalificirana jer se podvrgla promjeni spola, dok je u Dominikanskoj Republici misica morala predati krunu prvoj pratilji jer se saznalo da je udana.