LUKSUZ NADOHVAT RUKE

Najpoželjniji dizajnerski parfemi koje si možete priuštiti

21.10.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Možda nemate Saabovu haute couture haljinu ili legendarni Burberryjev baloner, ali uvijek možete nositi parfem s njihovim potpisom

'Luksuz je suprotnost vulgarnosti', govoraše stilska ikona Coco Chanel. Drugim riječima, svima je dostupan, samo ga treba znati nositi. Nove parfemske koncentracije dizajnerskih kuća predstavljaju pravi izazov za sve koji žele 'prakticirati' luksuz čak i onda kad im se čini da su realno sve udaljeniji od njega.

Dugoočekivani parfem britanskog Burberryja, Body, ističe se na prvi pogled, ne samo imenom nego i 'linijom', vitkom i elegantnom bočicom. Jedinstvenim su proglasili i njegov miris sa stavom. Freziju i zeleni apsint iz gornje note vrlo brzo preuzima nježna cvjetna 'konjica' iz srca mirisa, ali svoju upečatljivost može zahvaliti snažnim baznim esencijama, sandalovini, mošusu i vaniliji.

Prvi parfem libanonskog dizajnera princeza i holivudskih zvijezda, Elie Saab Le Parfum, ima sasvim drugu 'modno-mirisnu' priču. Cvjetne note nerolija i jasmina skladno se isprepleću s vješto doziranim esencijama pačulija i cedra, nacionalnog drveta ovog haute couture dizajnera. No najbolji dio ovog parfema čine tople medene note! Baš kao što to prikazuje slika top-modela Anje Rubik, koja na reklami nosi prepoznatljivu pudrastu kreaciju Eliea Saaba, ovo je parfem kojim se želite omotati i prolebdjeti kroz siv dan.

Iako je riječ o inačici dobro nam poznatog parfema oko kojeg se prije šest godina digla velika euforija (i još uvijek ne jenjava), Calvin Klein Forbidden Euphoria zapravo je novi cvjetno-florijentalni miris. Za razliku od originala, 'zabranjena euforija' obraća se adolescentima koji su na pragu 20-ih pa je riječ o nešto lakšoj kreaciji. Razigrana mandarina i malina sljubljene su s esencijama ružičastog božura i jasmina, a podcrtane pačulijem i mošusom.